RTU Studentu biznesa inkubatorā iesniegtas 13 biznesa idejas

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Karjeras centrs ir saņēmis 13 biznesa idejas, kuras studenti vēlētos īstenot jaunizveidotajā RTU Studentu biznesa inkubatorā.

Vērtēšanas komisija konkursa kārtībā īstenošanai inkubatorā atlasīs piecas konkurētspējīgākās idejas. Piecu labāko ideju autori būs zināmi februāra sākumā.

RTU Studentu parlamenta prezidents Artūrs Zeps atzīst: "Ņemot vērā, ka šis Latvijā ir pirmais mēģinājums izveidot Studentu biznesa inkubatoru, 13 iesniegtās biznesa idejas ir labs rādītājs. Studentu biznesa inkubators ir lieliska iespēja gūt atbalstu biznesa ideju īstenošanai un veidot inovatīvus, ražojošus uzņēmumus jau studiju laikā."

Biznesa ideju pieteikumus RTU Karjeras centrā kopumā iesnieguši 19 studenti, no tiem 17 ir RTU studenti, viens Latvijas Universitātes un viens - Banku augstskolas students. Astoņi biznesa ideju pieteikumi liecina par to, ka studenti vēlas veidot ražojošus uzņēmumus, pārējie pieci pieteikumi vērsti uz pakalpojumu sniegšanu.

Iecerēts, ka biznesa ideju atlase RTU noritēs vairākās kārtās, kuru laikā pretendenti prezentēs biznesa idejas, savukārt mācībspēku, uzņēmēju un nozaru ekspertu komisija izvērtēs ideju konkurētspēju. Tiks izvēlētas piecas labākās, konkurētspējīgākās biznesa idejas, kuru autori gada garumā varēs saņemt atbalstu to īstenošanai: aprīkotas telpas, grāmatvedības un juridiskās konsultācijas, nozares ekspertu konsultācijas produktu tehnoloģiju pilnveidē u. c.

Augstāku novērtējumu paredzēts piešķirt tām biznesa idejām, kurās akcents tiks likts uz ražošanu, nevis pakalpojumu sniegšanu.

RTU mērķis ir atbalstīt RTU studentu un absolventu radošu, inovatīvu un konkurētspējīgu tehniskās nozares biznesa ideju īstenošanu, kā arī motivēt jauniešus uzņēmējdarbības sākšanai.

RTU Studentu biznesa inkubatora projektu īsteno RTU Karjeras centrs un Studentu parlaments.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais