Liepājā cīnās par skolu saglabāšanu

© liepājniekiem.lv

Šodien Liepājā notikusi ievērojama protesta akcija. Čakstes 10.vidusskolas vecāku padomes aicināti, mācību iestādes absolventi un skolēnu vecāki, pulksten 12.30, pirms kārtējās pilsētas domes sēdes pie Liepājas domes ēkas rīkoja piketu, tādējādi prasot vidusskolas statusa saglabāšanu, ziņo portāls liepājniekiem.lv

Pie Liepājas domes Rožu ielā, uz protestu ar plakātiem rokās bija pulcējušies vairāk nekā 50 skolēnu vecāki un pedagogi. ne tikai no Liepājas 10.vidusskolas, bet arī no citām Liepājas skolām.

Kā atzinusi Liepājas 12.vidusskolas vecāku padomes priekšsēdētāja Liene Ozoliņa, protesta akcijas mērķis bijis panākt, lai mācību iestādes tiek saglabātas līdzšinējā statusā.

“Mēs atnācām, lai mūs sadzirdētu Liepājas dome, deputāti, kas gatavojas pieņemt lēmumu par skolu reorganizāciju. Mums šķiet, ka šis lēmums ir ļoti nepārdomāts, jo tas balstīts tikai uz viena pētījuma rezultātiem. Pētījuma, kas pilnīgi atrauts no realitātes, kas balstās uz mistiskiem cipariem un Ministru Kabineta noteikumiem, kuri vēl nav pieņemti. Pētījumā tiek atspoguļots it kā visu liepājnieku viedoklis. Bet ir jautājums: vai tie 300 cilvēki, kuri piedalījās pētījumā, var atspoguļot visu liepājnieku viedokli? Tāda skola kā mūsu, ar saviem rezultātiem un panākumiem! Mēs esam otri labākie, reitingā virs mums ir tikai 5.vidusskola. Mūsu vidusskola ir ļoti stipra. Gan skolēni, gan vecāki un skolotāji izvēlas mūsu skolu,” viņa uzsver.

Jau ziņots, SIA “Dynamic University” pēc Liepājas pašvaldības pasūtījuma noslēgusi darbu pie pētījuma par situāciju izglītības jomā Liepājā, izglītības nozares attīstības koncepcijas un rīcības plāna 2015.-2020.gadam, kas piedāvā iespējamos risinājumus izglītības iestāžu attīstības modeļiem. Pagājušajā nedēļā pētījums prezentēts Domes Izglītības komisijā un no 15.maija ar pētījuma rezultātiem būs iespējams iepazīties arī pašvaldības mājas lapā internetā www.liepaja.lv.

SIA “Dynamic University” speciālisti kopā ar Liepājas domes un izglītības jomas speciālistiem veikuši analīzi par demogrāfisko situāciju pilsētā, izglītības iestāžu noslogojumu, materiāli tehnisko bāzi, situāciju saistībā ar pedagogu paaudžu maiņu un noslogojumu, izglītības nozares saistību ar kopējo situāciju pilsētā.  

Ņemot vērā visus šos apstākļus, izvēlēts katrai izglītības iestādei atbilstošākais attīstības modelis

Analizējot attīstības scenārijus un skolēnu skaita dinamiku pilsētā kopumā, pētījumā secināts, ka nepieciešams veikt izmaiņas J.Čakstes 10.vidusskolā un Liepājas 12.vidusskolā, no nākamā gada pakāpeniski uzsākot pāreju uz pamatskolas statusu.

Avots: liepājniekiem.lv

Latvijā

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.