Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

17. februārī jau desmito gadu pēc kārtas Latvijā notiks Ēnu diena

17. februārī Latvijā jau desmito gadu pēc kārtas Junior Achievement – Latvija (JAL) rīko Ēnu dienu – skolēnu, viņu vecāku, skolotāju un dažādu nozaru profesionāļu iemīļotu un gaidītu izglītojošu profesionālās orientācijas pasākumu.

Ēnu dienas laikā skolēni no 1.-12.klasei apmeklē dažādas darba vietas un 4 – 6 stundas kļūst par dažādu darbinieku ēnām – vēro un izzina savu ēnu devēju ikdienas darbu, tādējādi iepazīstoties ar sev interesējošās profesijas noslēpumiem.

Ēnu dienas mērķis ir veicināt un pilnveidot skolēnos radošo potenciālu un uzņēmējspējas jau no pirmajiem skolas gadiem, bet Ēnu dienas galvenie uzdevumi ir paplašināt skolēnu redzesloku un izpratni par nepieciešamajām zināšanām un prasmēm, kas jāapgūst, lai varētu sevi pilnvērtīgi realizēt iecerētajā nākotnes profesijā. Tikšanās ar veiksmīgiem, uz sasniegumiem motivētiem uzņēmējiem, nozaru ekspertiem, valsts struktūru vadītājiem palīdz skolēniem iepazīt dažādu profesiju un nozaru prasības un atbilstoši sagatavoties tam brīdim, kad jaunietis uzsāks darba gaitas.

JAL un Ēnu dienas atbalstītājs SEB banka ir pārliecināti, ka arī šogad tūkstošiem skolēnu, simtiem uzņēmumu un organizāciju visā Latvijā piedalīsies Ēnu dienā. Sākot ar 21.janvāri, darbosies īpaša interneta mājaslapa www.enudiena.lv, kur varēs pieteikties dalībai Ēnu dienā.