Latvijas Nacionālā Skolotāju savienība: ministrija iespējams sāks ieklausīties skolotājos

Izglītības un zinātnes ministrija Ministru prezidenta V.Dombrovska uzdevumā 14.janvārī plkst.10.00 tiekas ar Latvijas Nacionālā Skolotāju savienību (LNSS), lai beidzot uzsāktu dialogu par nepieciešamajām izmaiņām izglītības procesos un pārrunātu LNSS iniciēto jautājumu par nepieciešamību ieklausīties skolotāju paustajos viedokļos.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji 14.janvārī plkst.10.00 IZM Akadēmiskajā zālē LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzdevumā tiekas ar Latvijas Nacionālā Skolotāju savienības (LNSS) padomes pārstāvjiem, lai beidzot uzsāktu dialogu par nepieciešamajām izmaiņām izglītības procesos un pārrunātu LNSS iniciēto jautājumu par nepieciešamību ieklausīties skolotāju profesionālo asociāciju paustajos viedokļos.

Atgādinām, ka 1939.gadā slēgtā LNSS tika atjaunota 2009.gada vasarā pēc Latvijas 14.Skolotāju kongress lēmuma, lai valstī veidotu izglītības sistēmu, kurā pedagogi tiktu uzklausīti, respektēti un līdz ar to būtu atbildīgi par sava darba rezultātiem.

2009.gada 6.decembra atklātajā vēstulē LNSS padome vērsa LR Valsts prezidenta V.Zatlera uzmanību uz to, ka ir pienācis pēdējais laiks, lai politiķi izbeigtu šo neredzamo karu pret iedzīvotājiem, kas parasti tiek slēpts aiz "strukturālo reformu” jēdziena, bet izpaužas nemitīgā finansējumu samazināšanā izglītības, zinātnes, mākslas un veselības aprūpes programmām.

LNSS aicināja politiķus apzināties, ka Latvijas sabiedrību no dziļā apziņas krīzes var izvest vien attieksmes maiņa pret līdzcilvēkiem, nodrošinot to, lai Latvijas pilsoņu apziņa tiktu pakļauta nevis politiķu personīgajam prāta uzstādījumam, bet gan profesionāļu stratēģiskam redzējumam. Politiķiem, neieklausoties darba darītājos, nav iespējams ieviest demokrātisku procesu pārvaldību. LNSS uzskata, ka ir svarīgi panākt, lai IZM pārziņā esošās struktūras nevis administrētu, bet līdzdarbotos mācību un audzināšanas iestāžu autonomijas nostiprināšanā, palīdzot atveseļoties izglītības sistēmai, sabiedrībai un Skolotājam.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.