Noskaidros gada labāko jauno tulkotāju

12.janvārī, pulksten 12:30 "Skrivanek Baltic" Valodu skolas telpās pulcēsies šī gada Jauno tulkotāju konkursa pēdējā atlases kārtā iekļuvušie studenti no piecām Latvijas augstskolām, lai piedalītos konkursa noslēguma kārtā, kurā viens no jauniešiem iegūs gada labākā jaunā tulkotāja titulu.

Konkursa pirmajā kārtā studenti tulkoja tekstus no trīs svešvalodām - angļu, franču un vācu. Diemžēl tika saņemts tikai viens tulkojums no franču valodas, kurš pēc konkursa žūrijas vērtējuma neieguva vajadzīgo punktu skaitu, lai iekļūtu konkursa 2.kārtā. Tāpēc konkursa noslēguma kārtā tulkošana notiks tikai no divām svešvalodām - angļu un vācu. Studentiem būs jātulko klātienē bez palīglīdzekļiem aptuveni 200 vārdu garš teksts no izvēlētās svešvalodas uz latviešu valodu. Darbus vērtēs "Skrivanek Baltic" tulkotāji un korektori un konkursa rezultāti tiks paziņoti tajā pašā dienā pulksten 14:30.

2. kārtā piedalīsies Evija Rubene, Agnese Šteinberga un Dace Kruste no Latvijas Universitātes, Jolanta Krasņakova un Kristīne Kuņicka no Daugavpils universitātes, Santa Andersone, Linda Kalna un Imants Martinsons no Ventspils Augstskolas, Anita Kagaine, Diāna Štrausa, Anta Skrastiņa no Ekonomikas un kultūras augstskolas, Iveta Gaile, Ilva Šinta un Valda Jurāne no Vidzemes augstskolas.

Jauno tulkotāju konkursu rīko "Skrivanek Baltic" sadarbībā ar piecām Latvijas augstskolām - Latvijas Universitāti, Vidzemes Augstskolu, Ventspils Augstskolu, Daugavpils universitāti un Ekonomikas un kultūras augstskolu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.