Fulbraita stipendijas Latvijā saņēmuši 179 studenti

ASV valdība Fulbraita programmas stipendijas Latvijā piešķīrusi 179 cilvēkiem: 103 pedagogiem, 73 studentiem un trīs "Hubert Humphrey" stipendijas dažādu jomu profesionāļiem savas kvalifikācijas pilnveidošanai.

Izglītības un zinātnes ministrija informācija liecina, ka, izmantojot Fulbraita stipendiju, Latvijas iedzīvotāji kopš 1992. gada ASV jaunas zināšanas ieguvuši ekonomikā, biznesa vadībā, tiesībās, finansēs, valsts pārvaldē, lingvistikā, socioloģijā, psiholoģijā, izglītībā, ķīmijā, matemātikā, informācijas tehnoloģijās, fizikā un astronomijā, inženierzinātnēs, arhitektūrā, mākslā, starptautiskajās attiecībās un vides zinātnē.

Populārākās universitātes zinātkāro vidū bijušas Sirakūzas Universitāte, Džordžtaunas Universitāte, Kalifornijas Universitāte, Hārvarda Universitāte, Ņujorkas Valsts Universitāte, Taftas Universitāte un citas mācību iestādes.

Paredzams, ka nākamajā nedēļā valdība lems par memoranda ar ASV parakstīšanu par Fulbraita akadēmiskās programmas apmaiņu. Valdībai iesniegtajos dokumentos skaidrots, ka līdz ar šī dokumenta parakstīšanu vēl vairāk nostiprināsies abu valstu sadarbībā zinātnē, kopīgu projektu realizācijā, kā arī uzlabosies studentu, pasniedzēju un citu speciālistu zināšanu un kvalifikācijas līmenis.

Svarīgākais