Vidusskolēni jaunā RTU veidotā portālā var gatavoties centralizētajiem eksāmeniem

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir izveidojusi jaunu portālu "www.ortus.lv", kurā vidusskolēni var gatavoties centralizētajiem eksāmeniem, šodien žurnālistus informēja RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

Šis portāls skolēniem arī palīdzēs iejusties studiju vidē, atzina Natālijas Draudziņas ģimnāzijas 12.klases skolniece Linda Bebre. Viņas klasesbiedrene Sigita Bebre savukārt norādīja, ka šajā portālā varētu labi eksāmeniem sagatavoties tie, kuriem nav iespējams apmeklēt kursus.

Jaunais portāls "Ortus.lv" vidusskolēniem un citiem interesentiem piedāvā bezmaksas e-studiju sistēmas kanālu, kurā pieejami universitātes mācībspēku sagatavoti ērti lietojami materiāli, kas palīdzēs sagatavoties centralizētajiem eksāmeniem matemātikā, fizikā, ķīmijā un angļu valodā.

Tāpat portāls piedāvā testus sagatavotības līmeņa pārbaudei matemātikā, fizikā, ķīmijā un angļu valodā, informāciju par RTU piedāvātajiem sagatavošanās kursiem matemātikā, fizikā, zīmēšanā, angļu valodā un iespēju elektroniski pieteikties sagatavošanās kursiem.

Portālā "www.ortus.lv" arī var iegūt informāciju par RTU studiju programmām, informāciju par iestāšanās nosacījumiem RTU, informāciju par RTU studiju vidi un sadzīvi, iespēju izteikt viedokli un diskutēt, kā arī iepazīt potenciālos studiju biedrus un meklēt domubiedrus virtuālā forumā, kā arī iespēju uzdot interesējošos jautājumus RTU studentiem, mācībspēkiem un darbiniekiem.

Lai iekļūtu portālā "www.ortus.lv", skolēnam jāveic reģistrēšanās interneta vietnē "www.nacstudet.lv".

Pēc reģistrēšanās ikviens skolēns portālā var izveidot savu profilu, ievietojot tur savu fotogrāfiju un pielāgojot portāla izvēlnes savām interesēm, bet dizainu - gaumei.

Portāla mērķis ir veidot topošo studentu-domubiedru grupu un ļaut skolēniem jau laikus iejusties studenta lomā, lai palīdzētu izvēlēties piemērotu studiju programmu, kurā turpināt izglītību pēc vidusskolas absolvēšanas. Portāls sniegs atbalstu visiem studēt gribošajiem jauniešiem neatkarīgi no viņu dzīvesvietas - tā būs iespēja uzzināt visu nepieciešamo par studiju dzīvi RTU, nebraucot uz galvaspilsētu.

"Izmantojot portālu "Ortus.lv", mēs vēlamies veidot dialogu ar skolēniem, palīdzēt veiksmīgi sākt studijas universitātē un tā padarīt pieejamāku augstāko inženiertehnisko izglītību ikvienam jaunietim. Vēlamies arī noskaidrot jauniešu nākotnes ieceres un domas par augstāko izglītību un profesionālo karjeru," atzina Sukovskis.

Jau pirmajā portāla darbības dienā portālā reģistrējušies vairāk nekā 400 interesentu.

Vidusskolēnu portālu paredzēts nemitīgi pilnveidot, reaģējot uz vidusskolēnu interesēm un vajadzībām.

Portālu izveidojis RTU Informācijas tehnoloģijas dienests sadarbībā ar mācību prorektora dienestu, mācībspēkiem, Studentu parlamentu un Starptautisko un sabiedrisko attiecību departamentu.

Svarīgākais