Rīgā sāksies Eiropas Studentu foruma rīkotā "Eiropas skola"

No šodienas Rīgā sāksies Eiropas Studentu foruma (AEGEE) un "AEGEE-Academy" rīkotais projekts "Eiropas Skola 1: Intercultural Transform Action in Youth Work", aģentūru LETA informēja projekta koordinatore Evita Meiere.

Lai piedalītos projektā, Rīgā ieradīsies gandrīz 30 studenti no dažādām Eiropas valstīm.

Projekts "Eiropas Skola 1" ir apmācību seminārs, kas attīstīs jauniešu zināšanas un prasmes organizāciju vadībā un starpkultūru jomā. Projekta laikā pieredzējušāki organizācijas biedri no dažādām Eiropas valstīm vadīs apmācību treniņus ar mērķi uzlabot dalībnieku prasmes, kas saistītas ar organizāciju un projektu vadību, multikulturālu grupas darbu, kas ietver toleranci, saprašanos un dialogu, kā arī motivēs dalībniekus būt aktīviem sociālās darbībās, uzņemoties atbildību Eiropas jauniešu organizācijās un organizējot aktivitātes, kas nepieciešamas Eiropas jauniešiem.

Projekta laikā dalībniekiem būs arī iespēja iepazīties ar latviešu kultūru un tradīcijām, piemēram, izbaudot latviešu tradicionālos ēdienus, ejot uz pirti, slidojot, kas daudziem no dalībniekiem būs pirmā šāda veida pieredze.

Lielākai daļai tā būs pirmā viesošanās Latvijas galvaspilsētā, tādēļ projektam ir būtisks ilgtermiņa rezultāts. Tas veidos ārvalstu studentu priekšstatus par Rīgu un Latviju kopumā.

Eiropas Studentu forums (AEGEE) ir viena no lielākajām bezpeļņas studentu organizācijām Eiropā. Organizācijas mērķis ir veicināt Eiropas vienotību, sekmēt atvērtas un tolerantas sabiedrības veidošanos, stiprināt demokrātiju un cilvēktiesības, kā arī starpvalstu sadarbību, mobilitāti un Eiropas dimensiju izglītībā. AEGEE-Rīga aktīvi organizē izglītojošus seminārus, apmācības, lekcijas, kā arī kultūras apmaiņas programmas. Visas organizācijas aktivitātes ir tās biedru brīvprātīga darba rezultāts.

Projekts noslēgsies 14.janvārī.

Svarīgākais