Grobiņā noliedz iespēju neatbalstīt pieaugušo izglītību

No nākamā gada Grobiņas novadā esošā Pieaugušo izglītības centra darbība, iespējams, tiks apturēta, redakcijai asarām acīs sacīja kāda tā darbiniece. Pašvaldības vadītājs Aivars Priedols šādas runas sauc par nepamatotām, vēsta "liepajniekiem.lv".

"Pieaugušo izglītības centra nākotne šūpojas. Tiek plānots apturēt Pieaugušo izglītības centra darbību, kas varētu nozīmēt, ka no nākamā gada tas pārtrauks eksistēt," pastāstīja darbiniece. Skolēnu interešu centram finansējums nākamā gada budžetā gan tikšot atrasts.

"Budžets vēl nemaz nav likts kopā. Tā nevarētu būt, ka pieaugušo izglītības novadā vairs nebūs. Noteikti noticis kāds pārpratums," apgalvo A. Priedols. Jautāts, vai viņš sola, ka pieaugušie novada iedzīvotāji Grobiņā varēs izglītoties arī nākamgad, atbilde skan: "Viens es neesmu pašvaldība, bet domāju, ka naudu šim mērķim vajadzētu atrast."

Patlaban Pieaugušo izglītības centrā var apgūt šūšanu, adīšanu, pērļošanu, dekopach, rotu veidošanu, zīda apgleznošanu, filcēšanu un floristiku. Vēl notiek novērģu valodas kursi, kā arī līnijdeju un balles deju nodarbības.

Kad 17. decembrī pulksten 18 tika atklāta Pieaugušo izglītības un Skolēnu interešu centrā tapušo darbu izstāde – pārdošana, darbinieki vēlējās tur redzēt arī pašvaldības deputātus. Lai viņi redz, kādēļ nepieciešams atrast naudu budžetā šī abu šo centru pastāvēšanai. Tas nebija iespējams, jo pusstundu agrāk par izstādes atklāšanu sākās Grobiņas Novada domes sēde.

Svarīgākais