RSU studentu pašpārvalde piešķirs stipendijas studentiem

Šodien Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Senāta sēdes laikā RSU Studējošo pašpārvalde pirmo reizi pati piešķirs stipendijas desmit universitātes studentiem.

Kā aģentūrai LETA norādīja universitātē, stipendijas ir vienreizējas un tās šogad saņems RSU Eiropas studiju fakultātes studenti. Astoņi studenti saņems stipendijas par izcilām sekmēm, savukārt divi - par ieguldījumu universitātes attīstībā.

Stipendijas tiek piešķirtas studentiem, kas universitātē mācās par maksu. Kā galvenie kritēriji stipendiju piešķiršanai tika izvirzīti zinātniskie sasniegumi, darbība mākslinieciskajos kolektīvos, studentu organizācijās.

Kā apgalvo RSU pārstāvji, universitāte ir pirmā Latvijas augstskola, kurā studējošo pašpārvalde sniedz šādu iespēju. Pašu stipendiju mērķis ir motivēt studentus sasniegt augstas sekmes mācībās un darboties universitātes akadēmiskajā un sociālajā vidē.

RSU budžeta vietas un stipendijas ir pieejamas tikai veselības aprūpes nozares programmām, savukārt maksas studiju programmu studentiem stipendijas nav, tāpēc RSU Studējošo pašpārvalde īstenoja stipendiju projektu, sākot sadarbību ar Eiropas studiju fakultāti.

Svarīgākais