Saeimas komisija atbalsta Murjāņu Sporta ģimnāzijas manēžas būvniecību

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti šodien, diskutējot par iespējamiem Murjāņu Sporta ģimnāzijas attīstības scenārijiem, pauda atbalstu skolas daudzfunkcionālās manēžas, kā arī dienesta viesnīcas, internāta un administrācijas ēkas būvniecībai, informē Saeimas Preses dienestā.

"Murjāņu Sporta ģimnāzijas pārbūve atrisinātu gan sporta infrastruktūras jautājumu, gan uzlabotu ģimnāzijas audzēkņu ikdienas sadzīves apstākļus. Šī gada budžetā šim mērķim jau ir atvēlēti gandrīz deviņi miljoni eiro, un arī iepirkumā uzvarējušais piedāvājums iekļaujas šajā summā. Tomēr nav skaidrs, kādēļ Izglītības un zinātnes ministrija vēl apsver variantu veikt tikai ģimnāzijas rekonstrukciju par aptuveni četriem miljoniem eiro, kas būtībā nozīmē tikai nedaudz uzlabot pašreizējo infrastruktūru," situāciju iezīmē Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs (SC) un uzsver - nav skaidrs, kādēļ tiek pieļauta iespēja iztērēt tikai pusi no ģimnāzijai paredzētajiem līdzekļiem.

"Murjāņu Sporta ģimnāzijas pārbūvei atbalstu šodien pauda arī visas ģimnāzijā pārstāvēto sporta veidu sporta federācijas. Turklāt, ņemot vērā to intereses savu sporta veidu izaugsmē, arī sporta federācijas varētu sniegt savu devumu sporta ģimnāzijas attīstībā," uzsvēra Klementjevs.

Kā ziņots, lai gan konsolidēto ziņojumu par Murjāņu Sporta ģimnāzijas turpmāko pastāvēšanu bija plānots iesniegt vēl 13.maijā, tā izstrāde atlikta uz divām nedēļām, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova.

Jautājuma izskatīšana un lēmuma pieņemšana atlikta līdz Nacionālās sporta padomes sanāksmei, kas notiks 29.maijā. Tad varētu rasties skaidrība par to, kas varētu sagaidīt sporta ģimnāziju, norādīja Auniņa-Naumova.

Kā ziņots, Ministru kabinets, noraidot Murjāņu Sporta ģimnāzijas lūgumu piešķirt papildu finansējumu sporta manēžas izveidei, uzdevis IZM sagatavot ziņojumu par iespējami lietderīgāku līdzekļu izlietojumu.

Lai saglabātu Sporta ģimnāzijai piešķirto finansējumu un nepieļautu tā pārdali citiem objektiem, sporta federācijas vienojās par savu prasību samazināšanu, iekļaujoties skolai pērn piešķirtajā līdzekļu apjomā.