Lems par Helmaņa iecelšanu Izglītības un sporta departamenta direktora amatā

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti šodien lems par Gunta Helmaņa iecelšanu jaunizveidotā Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora amatā.

Helmanis pašlaik ir Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors.

Par Helmaņa kandidatūru vispirms šodien lems Izglītības, kultūras un sporta komiteja, bet galīgais lēmums būs jāpieņem domes sēdē.

Paredzēts, ka Helmanis amatā stāties no 4.janvāra.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Helmanis no 1996.gada vadījis Rīgas Skolu valdi, bet pēc tam no 2002.gada darbojies kā Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktora vietnieks. No 2007.gada Helmanis strādā par departamenta direktoru.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 3.oktobrī pēc garām diskusijām nolēma līdz gada beigām apvienot Izglītības un Kultūras departamentu.

Apvienojot Kultūras departamentu ar Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu, līdz 30.decembrim jāizveido Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Paredzēts, ka departamentā būs Izglītības pārvalde, Kultūras pārvalde, Sporta un jaunatnes pārvalde, Administratīvā pārvalde, Finanšu pārvalde, Audita un revīzijas nodaļa, Juridiskā nodaļa, Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļa, Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcija un Direktora birojs.

Pašlaik Izglītības departamentā ir 262,5 amata vietas, bet Kultūras departamentā - 78 amata vietas, tātad kopā 340,5 amata vietas.

Plānotais darbinieku amatu vietu skaits apvienotajā Izglītības, kultūras un sporta departamentā ir 151 amata vieta, tādējādi kopējais samazinājums būs 56,5%. Samazinājumā gan iekļautas grāmatvedības centralizācijas rezultātā Finanšu departamentam atdotās 104 grāmatvežu vietas, kā arī Svētā Pētera baznīcas pārvaldes 30 darbinieku amata vietas, kuras nodotas jaunizveidotajai kultūras iestāžu apvienībai. Līdz ar to reāli darbinieku skaits tiks samazināts aptuveni par 27%.

Svarīgākais