Studenti Latvijas Universitātē debatēs par aktuāliem politiskiem un ekonomiskiem jautājumiem

Latvijas Universitātes Debašu klubs informē, ka 28 komandas no Latvijas labākajām universitātēm sacentīsies Latvijas Universitātes studentu organizētajā parlamentāro debašu turnīrā. Turnīrs "LUDK Ziemassvētku kauss" tiks organizēts 2009.gada 19.decembrī Latvijas Universitātē.

Kopumā 56 studenti no Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Banku augstskolas, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Liepājas Universitātes, Vidzemes augstskolas un Ventspils augstskolas sacentīsies par labākā debatētāja titulu un apspriedīs aktuālus politiskos, ekonomiskos un sociālos jautājumus. Turnīrs "LUDK Ziemassvētku kauss 2009" noritēs divas dienas š.g. 19.decembrī un 20.decembrī.

Latvijas Universitātes Debašu kluba priekšsēdētājs Raivis Ieviņš atzīst, ka "debates palīdz studentiem iegūt studiju procesā ļoti nepieciešamās publiskās uzstāšanās iemaņas, kuras pielietojamas gan prezentējot dažādus referātus, gan aizstāvot zinātniskos darbus.".

Turnīra "LUDK Ziemassvētku kauss" fināls noritēs 20.decembrī plkst. 14.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā un uz to aicināts ir katrs interesents.

Latvijas Universitātes parlamentārās debates ir retorikas iemaņu, domāšanas, atjautības un zināšanu sacensība, kuru ietvaros studenti pierāda spējas aizstāvēt savu viedokli un pārliecināt tiesnešus par noteiktu likumprojektu pieņemšanas nepieciešamību. Spēlē nav uzvarētāju vai zaudētāju, jo ikviens spēj izklāstīt savu viedokli un, galvenais, pilnveidot savas runas prasmes.

Svarīgākais