Aicina ziedot datorus skolām

Gan uzņēmumiem gan mājsaimniecībām ir iespēja atdzīvināt savus vecos datorus, kas ikdienā vairs netiek lietoti, jo ir aizstāti ar jaunākām un modernākām iekārtām. Mykoob Latvia sadarbībā ar portālu draugiem.lv un Ekspresspastu uzsāk labdarības kampaņu un aicina ziedot datorus skolām.

"Ikdienas darbā pārliecināmies, ka skolas labprāt ieviestu dažādus tehnoloģiskus un idejiskus jauninājumus izglītības procesā, tomēr datortehnikas trūkums ir būtisks šķērslis izglītības modernizēšanai. Pieredze liecina, ka nereti skolās vēl tiek lietoti pat vairāk nekā 10 gadus veci datori. Daudzviet skolotājiem datoru vienkārši trūkst. Tajā pat laikā kompānijas savu datoru saimniecību atjauno regulāri, daudziem no mums ir datori, kuri vairs netiek lietoti, taču ir darba kārtībā un spētu aizstāt ievērojami novecojušās skolu darba stacijas," stāsta Mykoob Latvia valdes loceklis Ģirts Ļaudaks.

Šo iemeslu dēļ radās ideja par lietotu datoru savākšanu un nodošanu skolām. Mykoob Latvia un draugiem.lv vēršas pie uzņēmumiem un privātpersonām ar aicinājumu izvērtēt savas iespējas ziedot izglītības iestādēm jebkādu skaitu datoru vai to komponenšu, vēlams ne vecāku par aptuveni 5 gadiem.

Mājas lapā www.mykoob.lv/ziedot tam īpaši paredzētā sadaļā var apstiprināt savu vēlmi ziedot tehniku. Ekspresspasts darbinieki sazināsies ar jums un ieradīsies pēc datoriem iepriekš saskaņotā laikā.

Mykoob Latvia plāno, ka pirmās skolas datorus varētu saņemt janvāra beigās. Iecerēts, ka šis būs pastāvīgs uzņēmuma labdarības virziens ne tikai īslaicīga kampaņa.

Mykoob ir internetā bāzēta mācību sociālā vide, kas, sadarbojoties ar draugiem.lv, Latvijas skolām tiek piedāvāta bez maksas. Šis ir ērts rīks, kas modernizē izglītības procesu un veicina informācijas apmaiņu starp izglītības procesā iesaistītajām pusēm - vecākiem, bērniem, skolotājiem un skolas vadību.