"Nepilsoņu kongress" apspriedīs "krievu skolu glābšanu"

Šodien notiek kustības "Nepilsoņu kongress" sanāksme, kurā tiks spriests par nacionālo minoritāšu izglītību Latvijā.

Plānots, ka sēdē tās dalībnieki debatēs par nepieciešamību apvienot spēkus un dibināt krievu skolu glābšanas komiteju, teikts organizācijas paziņojumā.

"40% Latvijas iedzīvotāju, kas pieder pie nacionālajām minoritātēm, ir nepilsoņi. Tā kā viņiem atņemtas politiskās tiesības, šīs personas nevar ietekmēt varas institūcijas, tostarp jautājumos, kas skar bērnu mācīšanu. Taču izglītība ir viena no svarīgākajām pozīcijām nacionālās identitātes saglabāšanas ziņā. Lai aizstāvētu nacionālo minoritāšu intereses, izmantosim nevardarbīgas cīņas metodes," izteicās "Nepilsoņu kongresa" valdes priekšsēdētāja Jeļizaveta Krivcova.

Kā ziņots, jaunās valdības koalīcijas līgumā ir atzīmēts nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK viedoklis par atbalstu pārejai uz mācībām latviešu valodā valsts un pašvaldību finansētajās mazākumtautību skolās līdz 2018.gada 1.septembrim.

"Nepilsoņu kongress" tika dibināts pagājušā gada novembrī. "Nepilsoņu kongresa" mērķis esot nepilsoņu institūta likvidēšana Latvijā un vienotas Latvijas politiskās nācijas izveide. "Nepārstāvēto parlamenta" organizētajās "vēlēšanās" piedalījās vairāk nekā 15 000 cilvēku. Organizācijas mērķis ir "atbrīvošana no pagātnes netaisnības, tādas kā nepilsoņu institūts", un vienotas politiskas nācijas veidošana.