Liepājas jūrniecības koledžas studenti dumpojas

Šonedēļ uzliesmoja kaislības Liepājas jūrniecības koledžā. Studenti pat vienu dienu boikotēja mācības.

Iemesls – audzēkņu iebildumi pret direktora Vladimira Dreimaņa darba stilu, kā arī pret viņa nodomu it kā atlaist savu vietnieci audzināšanas darbā Dzintru Putniņu. Pats direktors to visu sauc par vētru ūdens glāzē, kas radusies no baumām.

Studenti vērsās Neatkarīgajā ar saviem iebildumiem pret jauno skolas direktoru. Viņš šajā amatā esot ievēlēts pērn Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā atklātā konkursā, un neapmierinātība pret koledžas vadītāju krājusies pakāpeniski. Audzēkņiem kopumā esot nepieņemams V. Dreimaņa kā militārpersonas darba stils – viņš vēloties skolu pārvērst par militāru iestādi, un kopmītnes – pat par kazarmām. Taču neapmierinātība pāraugusi apņēmībā streikot tad, kad uzzinājuši – tiks atlaista direktora vietniece Dz. Putniņa, kura skolēniem ļoti patīkot.

Pati pedagoģe no jelkādiem komentāriem Neatkarīgajai atteicās, taču viena no kolēģēm, kura nevēlējās publiskot savu vārdu, pastāstīja, ka direktors esot paziņojis: vietniecei šeit darba vairs nebūs, jo bez šāda amata varot gluži labi iztikt. Bet pērn apstiprinātajā koledžas struktūrā viņa esot minēta. No direktora puses esot arī izskanējuši pārmetumi par nevajadzīgiem pasākumiem, piemēram, Latvju zīmes, un viņš pat neieklausījies vietnieces teiktajā, ka tāds sarīkojums ir būtisks patriotiskajā audzināšanā. Te esot vajadzīga pavisam cita pieeja un darba stils, aprādījis direktors. Studenti esot vērsušies pat IZM ar savām šaubām par skolas vadītāja atbilstību amatam, taču tur atbildi neesot saņēmuši.

Pats direktors studentu rīcību nosauca par pretlikumīgu. Viņš arī nenoliedz, ka vēlas sakārtot koledžas darbu un uzlabot mācību kvalitāti, tāpēc notikušas pārrunas ar darbiniekiem. Koledžas vadītājs nekādā ziņā netaisoties Dz. Putniņu atlaist: «Vienkārši tiek izplatīta nepamatota informācija. Tas, ka studenti tik aktīvi iesaistījās darbinieces aizstāvēšanā, ir pat apsveicami – tas rāda, ka viņi nav vienaldzīgi.» V. Dreimanis skaidroja, ka situācija «ir nomierinājusies», mācības notiek parastajā režīmā. Viņš arī uzsvēra, ka neviens atlaists netiek, nedz arī bijis domāts to darīt. Tas ir viens liels pārpratums, nekas vairāk. Direktors solījās izrunāt ar pedagogiem un arī ar savu vietnieci visas neskaidrības un nekādas represijas nerīkot. «Varbūt pakratīšu ar pirkstu, neko vairāk. Pat rājienu negrasos izteikt,» sarunas noslēgumā teica V. Dreimanis.