RPIVA izsludinājusi konkursu uz rektora amata vietu

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) izsludinājusi konkursu uz RPIVA rektora vietu, liecina informācija oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Starp prasībām amata kandidātiem ir augstākā izglītība un zinātņu doktora grāds, akadēmiskā un administratīvā pieredze, izpratne par izglītības sistēmu, spēja organizēt komandas darbu, noteikt prioritātes un pieņemt lēmumus, datorprasmes, saskarsmes kultūra un svešvalodu zināšanas.

Savukārt kā galvenie rektora pienākumi norādīti atbildība par akadēmijas darbības atbilstību Augstskolas likumam un citiem normatīvajiem aktiem, kā arī RPIVA Satversmei, akadēmijā iegūstamās izglītības, veikto zinātnisko pētījumu un īstenotās mākslinieciskās jaunrades kvalitāte, kā arī akadēmijai piešķirto valsts budžeta līdzekļu un mantas likumīgu, ekonomika un mērķtiecīga izlietojuma nodrošināšana.

Rektoram būs arī personiski jāatbild par akadēmijas finansiālo darbību, akadēmijas personāla attīstības veicināšana un akadēmiskā personāla un studējošo akadēmiskās brīvības nodrošināšana un citu rektora pienākumu veikšana.

Dokumenti pretendentiem jāiesniedz mēneša laikā.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais