Studenti cer uz finansējuma palielināšanu augstākajai izglītībai

Otrdien, 29.oktobrī, Latvijas Studentu apvienības (LSA) pārstāvji dosies uz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Ministru kabineta sēdēm, lai iestātos par finansējuma palielināšanu augstākai izglītībai, informē LSA Sabiedrisko attiecību vadītāja Armanda Vilcāne.

Patlaban ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas palīdzību ir panākts pieprasījums palielināt finansējumu augstākajai izglītībai nākamā gada valsts budžeta projektā un ir būtiski paust viedokli, lai pārliecinātos par pieprasījuma tālāku virzību.

"Tiksimies ar atbildīgajām personām, lai būtu droši, ka finansējuma palielinājums augstākai izglītībai konsekventi tiks virzīts tālāk un iekļauts nākamā gada budžetā," sacīja Dubickis.

Studenti akcentē, ka augstākās izglītības finansējuma palielinājums ir būtisks nepietiekamo studiju vietu bāzes izmaksu segšanai no valsts, kā dēļ augstskolām ir apgrūtinātas iespējas nodrošināt studentus ar pietiekamu kontaktstundu apjomu un attīstīt mūsdienu prasībām atbilstošu infrastruktūru.

Tāpat studiju vietas bāzes izmaksās nepieciešams paredzēt finansējumu studiju kvalitātes nodrošināšanas pasākumiem, kā arī ņemt vērā uz šo brīdi faktiskās bāzes izmaksas, kas ir augušas kopš pēdējo reizi aprēķinātas, uzsver LSA.

Kā ziņots, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija nolēma iesniegt vairākus priekšlikumus valsts 2014.gada budžeta likumprojekta izskatīšanai otrajā lasījumā. Viens no tiem paredz 1,9 miljonus latu atvēlēt augstskolu mācībspēku minimālā atalgojuma palielināšanai un pārslodzes mazinājumam.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais