Plāno likvidēt Vangažu arodskolu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi rīkojuma projektu Vangažu arodskolas likvidācijai, liecina valdības dokumentu sistēmā "eportfelis" pieejamie dokumenti.

Saskaņā ar sagatavoto rīkojuma projektu, ko otrdien, 8.decembrī, plānots skatīt Ministru kabineta sēdē, Vangažu arodskolu ar 1.janvāri plānots pievienot Rīgas 3.arodskolai, kura kļūs par skolas funkciju, tiesību, saistību, finanšu līdzekļu, mantas un lietvedības pārņēmēja.

Savukārt par Vangažu arodskolas nekustamā īpašuma turpmāko izmantošanu IZM būs jāvienojas ar Finanšu ministriju. Iepriekš notikušā sēdē pieņemts lēmums, ka valstij piederošais nekustamais īpašums var tikt virzīts atsavināšanai, bet, ņemot vērā, ka īpašuma tiesību sakārtošanas process varētu būt ilgstošs, līdz brīdim, kad Ministru kabinets pieņems lēmumu par nekustamā īpašuma īpašnieka vai valdītāja maiņu, nekustamo īpašumu apsaimniekos Rīgas 3.arodskola.

IZM skolas likvidācijas nepieciešamību pamato ar tās uzturēšanas neekonomiskumu un neefektivitāti, ņemot vērā nelielo skolas audzēkņu skaitu pret lielo arodskolas ēkas ietilpību. Ministrija norādījusi arī uz arodskolas grūtībām ar jaunu audzēkņu uzņemšanu, kā arī lielās izmaksas uz vienu izglītojamo. Arī dienesta viesnīcu IZM uzskata par nepietiekami noslogotu.

Rīkojuma projekta anotācijā arī norādīts, ka Vangažu arodskola nav iekļauta reģionālās attīstības plānos, līdz ar to skolas attīstībā nav plānots ieguldīt ne Eiropas Sociālā fonda, ne Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus, uzlabojot materiāli tehnisko bāzi un pilnveidojot izglītības programmas.

Vangažu arodskolas audzēkņus plānots pārvietot uz Rīgas 3.arodskolu. Tādējādi, palielinoties skolēnu skaitam šajā arodskolā, palielināsies arī finansējums, ko skola saņems, tajā skaitā darbinieku algām un iestādes uzturēšanas izdevumiem. Optimizējot administratīvo, tehnisko darbinieku un pedagogu skaitu, būs iespējams racionālāk izmantot profesionālās izglītības iestāžu pedagoģisko un materiāli tehnisko potenciālu, norādījusi ministrija.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais