Nākamgad valsts galvos tikai studiju un studējošo kredītus

Nākamgad plānots valsts galvojumus sniegt tikai studiju un studējošo kredītiem.

2014.gadā valsts galvoto kredītu apmērs varētu veidot 28,728 miljonus latu, no tiem 19,75 miljoni latu - kredītu segšanai par studiju maksu, bet 8,98 miljoni latu - studējošo kreditēšanai, teikts Finanšu ministrijas sagatavotajā ziņojumā, ar ko šodien tika iepazīstināta valdība.

Šīs summas aprēķinātas atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas informācijai par studiju kreditēšanai nepieciešamo valsts galvojuma apmēru. Finanšu ministrija jau iepriekš bija noteikusi, ka valsts vārdā 2014.-2016.gadā sniedzami galvojumi vienīgi studiju un studējošo kreditēšanai indikatīvi ik gadu 28,7 miljonu latu apmērā. Studiju un studējošo kreditēšanai pieprasītais valsts galvojuma apmērs nepārsniedz Finanšu ministrijas noteikto limitu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais