Rīgas pašvaldība no darba atlaiž bērnunamu direktorus

Bērnunamu reorganizācijas dēļ Rīgas domes prezidijs šodien nolēma no darba atbrīvot sešu bērnunamu direktorus.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome oktobrī nolēma, reorganizējot sešus bērnunamus, izveidot Rīgas Bērnu un jauniešu centru.

Saistībā ar pārcelšanu citā amatā no 17.decembra Ilgu Grīntāli atbrīvoja no bērnunama "Vita" direktora amata, Lilitu Grīnbergu - no bērnunama "Ilga" direktora amata, Pēteri Jansonu - no Rīgas bāreņu sociālās rehabilitācijas un atbalsta centra "Marsa gatve" direktora amata, Laimoni Sprungu - no bērnunama "Ziemeļi" direktora amata, bet Ausmu Bakāni - no bērnu un jauniešu centra "Imanta" direktora amata.

Saistībā ar pārcelšanu citā amatā Lieni Frišenbrūderi atbrīvoja no bērnunama-patversmes "Apīte" direktora amata.

Kā ziņots, jaunizveidoto Rīgas Bērnu un jauniešu centru vadīs Arnis Kauķis.

Rīgā ir sešas pašvaldības iestādes, kas sniedz bērnu ilgstošas un īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus pilsētas bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kā arī bērniem, kuri nonākuši krīzes situācijās.

Šādi sociālie pakalpojumi tiek nodrošināti bērnunamā-patversmē "Apīte", bērnunamā "Ilga", bērnu un jauniešu centrā "Imanta", bērnunamā "Vita", bērnunamā "Ziemeļi" un Rīgas bāreņu sociālās rehabilitācijas un atbalsta centrā "Marsa gatve".

Kā iepriekš norādījis Labklājības departaments, pastāvot sešām patstāvīgām pašvaldības iestādēm, ir grūtības pilnībā nodrošināt vienotu pieeju sociālā pakalpojuma sniegšanā bērniem.

Tāpat samazinās finanšu dotācijas apjoms bērnunamu darbības nodrošināšanai, līdz ar to nepieciešami pasākumi, lai saglabātu sniegtā sociālā pakalpojuma bērniem kvalitāti.

Reorganizācijas rezultātā sešu pašvaldības iestāžu vietā izveidota viena pašvaldības iestāde - Rīgas Bērnu un jauniešu centrs. Līdz ar to vieglāk būšot iespējams pielāgot pakalpojuma specifiku atbilstoši bērnu vajadzībām un problēmsituāciju risināšanai, norāda departaments.

Reorganizācijas mērķis ir uzlabot sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma kvalitāti, nodrošinot vienotu pieeju bērniem, kā arī samazināt administratīvos izdevumus.

Reorganizācijas rezultātā tiks saglabāts sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas personāls, samazinot administratīvo un saimniecisko darbinieku skaitu.

Centrā tiks realizēta vienota pieeja pašvaldības iepirkumiem, kas saistīti gan ar centra uzturēšanas pakalpojumiem, gan ar sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanu bērniem.

Paredzēts, ka reorganizācijas procesā tiks samazinātas 78,5 amata vienības.

Svarīgākais