Rēzeknes pilsētas pirmklasniekiem pašvaldība piešķir desmit latus

Rēzeknes pilsētas dome mazajiem rēzekniešiem, kuri šogad uzsāk mācības Rēzeknes izglītības iestāžu 1.klasē piešķir vienreizējo materiālo pabalstu desmit latu apmērā.

Savukārt pirmklasniekiem no daudzbērnu ģimenēm pilsētas dome nolēmusi piešķirt 20 latus. Šāds pabalsts ir izmaksājams tiem pirmklasniekiem, kuri deklarēti Rēzeknes pilsētā, pabalstu izmaksu veic domes pārvalde "Sociālais dienests".

Pabalstus var saņemt no 28. augusta līdz 25. oktobrim. Lai saņemtu pabalstu, ģimenei jāiesniedz Rēzeknes pilsētas domes pārvaldē "Sociālais dienests" iesniegums un izziņa no izglītības iestādes, kurā bērns uzsācis mācības. Daudzbērnu ģimenei ir tiesības saņemt tikai vienu pabalstu.

Pabalstus var saņemt pirmdienās, ceturtdienās no plkst.8.00 līdz 16.30 (pārtraukums no plkst.12.00 līdz 12.30), trešdienās no 8.00 līdz 12.00. Vecākiem jāgriežas 125a., 127. un 128.kabinetā, pēc deklarētās dzīvesvietas.

Pārvaldei "Sociālais dienests" piešķirti papildus finanšu līdzekļi 4400 latu apmērā pamatbudžetā neparedzētiem izdevumiem no "līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem".

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)