Pētījums: 78% skolēnu vecāku atbalsta digitālās mācību grāmatas un to lietošanu

78% skolēnu vecāku pauž atbalstu digitālajām mācību grāmatām un to lietošanai ,norāda izglītības uzņēmuma "Lielvārds" pārstāve Vita Šķēle.

Pētījuma dati par digitālo mācību grāmatu izmantošanu izglītības procesā atkājot, ka pārliecinošs vairākums skolēnu vecāku tai pauž atbalstu. 58% kā būtiskāko priekšrocību min vieglāku skolas somu, bet 42% ātrāku un ērtāku informācijas pārlūkošanas un meklēšanas iespēju. Savukārt uz finansiālu ietaupījumu norāda 35% respondentu.

Teju piektdaļa jeb 19% vecāku kā būtisku digitālo mācību materiālu izmantošanas priekšrocību norādījuši aizraujošāku mācīšanās procesu, savukārt 12% būtisks šķiet laika ietaupījums mācību grāmatu iegādei.

Nedaudz piesardzīgāki nekā vidēji par digitālo mācību grāmatu lietošanu esot lauku teritorijās dzīvojošie, kur to atbalsta 64% un iedzīvotāji ar zemiem ienākumiem. Taču kopumā respondenti digitālo mācību grāmatu izmantošanā saskata ievērojami vairāk priekšrocību nekā trūkumu, norādot, ka šādai pārmaiņai pienācis laiks un tā ir izglītības sistēmas nākotne, norāda pētījuma autori. Digitālo mācību grāmatu izmantošanu pārliecinoši atbalstot gan latviešu - 71% -, gan krievu ģimenes - 73%.

Uzņēmuma "Lielvārds" valdes priekšsēdētājs Aivars Gribusts stāsta, ka uzņēmums vienmēr centies sekot nozīmīgākajām pasaules mēroga izglītības tendencēm, tostarp digitāliem satura risinājumiem pilnvērtīga mācību procesa nodrošināšanai. Tāpēc uzņēmums jaunajā mācību gadā ikvienam skolēnam piedāvā iespēju izmantot "Lielvārda" digitālo bibliotēku, lai mācīšanos padarītu efektīvāku, ērtāku un 21.gadsimtam atbilstošu, norāda Gribusts.

Digitālā bibliotēka ir inovatīvs risinājums, kas nodrošina izglītības uzņēmuma "Lielvārds" digitālā formāta mācību grāmatu lietošanu uz jebkura personālā datora, planšetdatora vai viedtālruņa.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)