Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Aptauja: Jaunajam mācību gadam vecāki tērē līdz 50 vai 100 latiem

Sagatavojot savu bērnu jaunajam mācību gadam, vecāki tērē līdz 50 vai pat 100 latiem, noskaidrots mazumtirgotāja "Elvi" rīkotajā aptaujā par iepirkšanās paradumiem uz 1.septembri.

Tā norādījuši 33% aptaujāto respondentu, kam vismaz viens bērns apmeklē skolu. Tai pašā laikā 36% atzīst, ka reāli būtu nepieciešami aptuveni 100 lati, bet 34% atzīst, ka 200 lati.

"Šāda tendence bija vērojama arī pērn. Turklāt aptaujas dalībnieki atzīst, ka visdārgāk sagatavot skolai ir bērnu vecumā no sešiem līdz astoņiem gadiem," atzīmē "Elvi" zīmola un franšīzes devējas SIA "Pārtikas tirdzniecības apvienība" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Neskatoties uz to, tikai 1% aptaujāto respondentu, kam vismaz viens bērns apmeklē skolu, visu mācībām nepieciešamo izvēlas aizņemties no tuviniekiem. Pērn šādu iespēju izmantoja nedaudz vairāk - 8% aptaujāto vecāku.

Arī šogad skolas preču iegādē ir svarīga cenas pieejamība. Lielākā daļa jeb 93% aptaujas dalībnieku, kam vismaz viens bērns apmeklē skolu, visu nepieciešamo skolai iegādājas, izmantojot akcijas preces un piedāvājumus.

59% aptaujas respondentu, kam vismaz viens bērns iet skolā, norādīja, ka visu nepieciešamo mācībām iegādājas pēdējās vasaras mēnesī un 13% - pēdējā brīdī.

"Elvi" realizētajā aptaujā kopā piedalījās 312 respondenti, kuru vidējais vecums ir 32,6 gadi.

Kā ziņots, šī gada pirmajā pusē fiksētais apgrozījums nacionālajā mazumtirgotāja veikalu tīklā ""Elvi" ir palielinājies par 14%. Savukārt "Pārtikas tirdzniecības apvienības" peļņa pērn ir seškāršojusies, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa pērn bija 252 094 lati, bet 2011.gadā - 44 730 lati. Savukārt par 53% pieaudzis PTA apgrozījums - no 1,521 miljona latu līdz 2,326 miljoniem latu 2012.gadā.

SIA "Pārtikas tirdzniecības apvienība" dibināta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. "Pārtikas tirdzniecības apvienības" īpašnieki ir Imants Rendenieks - 50%, "Dyaltos Capital" - 25% un SIA "Linde Grupa" - 25%.