Piemēros vienādus studiju izmaksu koeficientus 93% apmērā

Lai nodrošinātu vienādu koeficientu piemērošanu augstākās izglītības iestādēm, kas saņem valsts budžeta finansējumu, Izglītības un zinātnes ministrija rosina visām jomām piemērot vienādus studiju izmaksu koeficientus 93% apmērā no to minimālajām vērtībām.

To paredz šodien valdībā iesniegtais informatīvais ziņojums "Par vienotu papildu finansējuma pieprasījumu, lai nodrošinātu vienādu koeficientu piemērošanu augstākās izglītības iestādēm, kuras saņem valsts budžeta finansējumu" atbilstoši noteikumiem "Kārtība, kādā augstskolas un koledžas tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem".

Tāpat valdībā tika atbalstīta papildu finansējuma piešķiršana no dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem Izglītības un zinātnes ministrijai 4 585 262 lata apmērā apakšprogrammai "Augstskolas" un 663 844 latu apmērā apakšprogrammai "Koledžas".

Kultūras ministrijai papildu finansējums paredzēts 373 879 latu apmērā programmai "Kultūrizglītība", Veselības ministrijai 150 263 latu apmērā programmai "Augstākā izglītība" un Zemkopības ministrijai 522 775 latu apmērā programmai "Augstākā izglītība".

Papildu finansējums ministrijām plānots no 2014.gada līdz 2016.gadam ik gadu, lai nodrošinātu vienādu koeficientu piemērošanu 93% apmērā augstākās izglītības iestādēm, kuras saņem valsts budžeta finansējumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem "Kārtība, kādā augstskolas un koledžas tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem".

Informatīvais ziņojums liecina, ka IZM izstrādājusi pavisam četrus variantus vienotam papildu finansējuma pieprasījumam 2014.-2016.gadā ik gadus, lai nodrošinātu vienādu koeficientu piemērošanu augstākās izglītības iestādēm, kas saņem valsts budžeta finansējumu.

Svarīgākais