Šogad slēgta viena, bet apvienotas vairākas izglītības iestādes

Šogad slēgta viena, bet apvienotas vairākas izglītības iestādes, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) dati par 2013. gadā reorganizētajām, slēgtajām un dibinātajām izglītības iestādēm.

Ar IZM četras pašvaldības ir saskaņojušas izglītības iestāžu reorganizāciju šajā gadā. Tādējādi ar 1. septembri Beļavas pirmsskolas izglītības iestāde Zvaniņš pievienota K. Valdemāra pamatskolai, līdz ar to iegūstot nosaukumu K. Valdemāra pamatskola ar filiāli. Savukārt Sidgundas pamatskola un Mālpils vidusskola reorganizētas, apvienojot tās un izveidojot Mālpils novada vidusskolu. Jūlija beigās reorganizētas Liepenes pamatskola un Variešu pirmsskolas izglītības iestāde Varavīksne, apvienojot tās un izveidojot Variešu sākumskolu. Pabažu pamatskola reorganizēta, pievienojot to Sējas pamatskolai.

Šogad slēgta tikai viena skola – Cirmas pamatskola Ciblas novadā, kuru slēdza 1. augustā. Savukārt pērn tika slēgtas astoņas izglītības iestādes. Saskaņojot ar IZM, dibinātas divas izglītības iestādes – Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde Pepija un Burtnieku novada pirmsskolas izglītības iestāde Matīši.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais