Jelgavas pils Sudraba zālē pirmo reizi notiks Lauksaimniecības universitātes Ziemassvētku tirdziņs

9.decembrī no plkst.12 līdz plkst.17 Jelgavas pils Sudraba zālē pirmo reizi notiks Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Ziemassvētku tirdziņš, kurā savus darinājumus izstādīs un pārdos darbinieki, studenti un absolventi.

Tirdziņam pieteikušies 35 tirgotāji, skaitliski visvairāk no Sociālo zinātņu fakultātes (SZF).

Ideja par tirdziņa rīkošanu radusies SZF dekanāta galvenajām speciālistēm Ingai Birkavai, kas brīvajā laikā kopā ar bijušo LLU Studentu pašpārvaldes vadītāju Leldi Birkavu veido apsveikumu kartītes, adventes vainagus un linu auduma maisiņus, un Ligitai Sviklei, kas nodarbojas ar dekoratīvo puķu tamborēšanu.

"Apkārt valdošā krīze veicinājusi cilvēku aizraušanos ar dažādiem rokdarbiem. Īpaši aktuāla nodarbe ir pērļošana un dažādu rotu izgatavošana. LLU tirdziņš ir lieliska iespēja parādīt savus talantus citiem, kā arī nedaudz nopelnīt un dāvināt svētku sajūtu saviem kolēģiem," stāsta Lelde Birkava.

Tirdziņā varēs iegādāties dažādas rotas, adventes vainagus, kartītes, vaska izstrādājumus, eglīšu rotājumus, piparkūkas, medu un citas dāvanas Ziemassvētkos.

Pasākuma organizatori sola, ka cenas tirdziņā būs krietni vien zemākas nekā līdzīgos tirdziņos Rīgā.

Pasākumā varēs ne tikai iegādāties dāvaniņas, bet arī nobaudīt karsto Ziemassvētku dzērienu, piparkūkas un baudīt muzikālus priekšnesumus ar dziesmām un skaņdarbiem sadarbībā ar LLU vokālo ansambli "Riti".