Izveidota specializēta onkoķirurģijas klīnika

Rīgas Austrumu slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centrā izveidota Onkoķirurģijas klīnika, kurā, apvienojot speciālistu zināšanas un uzkrāto pieredzi onkoloģisko pacientu ķirurģiskā ārstēšanā, tiks nodrošināta augsti kvalificēta palīdzība pacientiem ar onkoloģiskām slimībām, Neatkarīgo informēja slimnīcā.

Klīnikā koncentrēsies ārsti un aprūpes personāls, kas specializējušies kakla, ausu un deguna, kā arī sejas un žokļu, vēdera dobuma orgānu, ādas un mīksto audu, krūts dziedzeru, kā arī ginekoloģisko orgānu labdabīgo un ļaundabīgo audzēju ķirurģiskajā ārstēšanā. Klīnika arī būs mācību bāze medicīnas studentiem un jaunajiem ārstiem. Austrumu slimnīcas speciāliste Dace Kārkliņa Neatkarīgajai pastāstīja, ka jaunā klīnika izveidota uz Latvijas Onkoloģijas centra četru nodaļu bāzes un tajā apvienosies Galvas un kakla ķirurģijas nodaļa, Krūts ķirurģijas nodaļa, Abdominālās un mīksto audu ķirurģijas nodaļa, kā arī Ginekoloģijas nodaļa.

Onkoķirurģijas klīnikas vadītājs Armands Sīviņš uzsver: onkoloģisko slimību ārstēšanas rezultātu uzlabošanās ir saistīta ar specializētas onkoloģiskas aprūpes izveidošanu. Par to liecina starptautiskā pieredze. Onkoķirurģijas klīnika nodrošinās pilna apjoma onkoloģisko slimību ķirurģisko ārstēšanu, pirms un pēcoperācijas konsiliju un ambulatoru apsekošanu gan bieži sastopamu, gan reti sastopamu audzēju gadījumos. 2012. gadā Onkoloģijas centrā veikts vairāk par 6000 ķirurģisko manipulāciju.

Pērn Latvijā ar onkoloģiskām slimībām saslima 11 508 cilvēki. Pašreiz onkologu uzskaitē ir 70 989 Latvijas iedzīvotāji. Atšķirībā no citām Eiropas Savienības attīstītām valstīm Latvijā ik gadu joprojām turpina palielināties mirstība no audzējiem, kuri padodas ārstēšanai.