Ekspedīcijas laikā ar kājām plānots noiet visu Latvijas jūras robežu

Divdesmit Beverīnas roveri laika posmā no šodienas līdz 25.augustam ekspedīcijā "Pretī Rīta zvaigznei" plāno noiet visu Latvijas jūras robežu, aģentūru LETA informēja Beverīnas roveru cilts vadītājs Mārtiņš Bakmanis.

Viņš skaidro, ka roveri ir skautu kustības vecākā darbības pakāpe. Ekspedīcijas mērķis ir noiet visu Latvijas jūras robežu jeb 498 kilometrus, sākot mazliet pirms Nidas no Lietuvas robežas un beidzot Ainažos pie Igaunijas. Attālums tiks pieveikts stafetes veidā, daloties piecās komandās, katrai noejot vidēji 100 kilometrus četrās dienās, stāsta Bakmanis.

Ekspedīcijas idejas pamatā esot iecere popularizēt skautismu reģionos, kuros tas patlaban nav izplatīts. Tajā būs iespēja piedalīties jauniešiem no piejūras pilsētām un citiem interesentiem. Iesaistītajiem būs lieliska iespēja iesaistīties aizraujošās aktivitātēs un izprast skautismu praktiskā veidā.

Kā skaidro Beverīnas roveru cilts vadītājs, ekspedīcijas rezultātā paši jaunieši izveidos brošūru ar maršrutu aprakstiem un stāstiem par piedzīvoto. Tā tiks brīvi izplatīta internetā un būs pieejama ikvienam, kurš pats vēlas izbaudīt piedzīvojumus dabā un doties pārgājienos gar Latvijas jūras piekrasti.

Projektu organizē jauniešu komanda - skauti un roveri - vecumā no 16 līdz 24 gadiem, kas jau patlaban, darbojoties skautos, ir ieguvusi neatsveramu pieredzi un zināšanas āra dzīvē, kā arī, realizējot dažādus projektus, ir attīstījusi organizatoriskās prasmes. Ekspedīcija "Pretī Rīta zvaigznei" esot līdz šim izaicinošākais un plašākais jauniešu radītais projekts.

Roveri ir skautu kustības vecākā darbības pakāpe.

Svarīgākais