Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils Pilsētas svētku pasākumus apmeklējuši ap 130 000 cilvēku

© Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspilī par godu pilsētas 723. jubilejai norisinājās Ventspils Pilsētas svētki, kas piedāvāja plašu pasākumu programmu ikvienam interesentam. Svētki bija labi apmeklēti – svētku organizētāji lēš, ka kopumā Ventspils Pilsētas svētku pasākumus apmeklējuši ap 130 000 cilvēku.

Visiecienītākie bijuši pasākumi Ostas ielas promenādē – cilvēki labprāt apskatīja starptautiskā ziedu paklāju festivāla darbus, kas šogad bija veltīti ostas jubilejas tēmai, vēroja spēkavīru cīņas, klausījās koncertus un iegādājās dažādus suvenīrus un citas noderīgas lietas. Sestdienas vakarā, kad svētku apmeklētājiem tika piedāvāta muzikālā vakara programma, ieskaitot pazīstamās jamaikiešu grupas „Inner Circle” koncertu, un svētku uguņošana, cilvēki bija izkārtojušies visas promenādes garumā no Prāmju pasažieru termināļa līdz pat „Govij – ceļotājai”.

Ievērojams skaits cilvēku izmantoja iespēju svētku laikā atpūsties Piedzīvojumu parkā. Visās trīs svētku dienās, ieskaitot Kantrī ballīti, šeit paviesojās 13 000 cilvēku, kuri aktīvi izmantoja jaunās atrakcijas, kas atklātas tikai šajā pavasarī. Svētku laikā gan ventspilnieki, gan viesi labprāt atpūtušies arī abos akvaparkos – Ūdens piedzīvojumu parkā pabijuši 800 cilvēki, bet Pludmales akvaparkā, kur norisinājās arī viena no svētku ballītēm – 3000 cilvēki.

Ārkārtīgi liels dalībnieku skaits piedalījās tradicionālajā svētku gājienā – daudzskaitlīgo skatītāju pulku priecēja 138 dažādu iestāžu, uzņēmumu, biedrību un draugu un domubiedru kopu dalībnieki.

Jaunums Pilsētas svētkos bija dragreiss, kas Ventspils lidostas teritorijā norisinājās divu dienu garumā un piesaistīja plašu interesentu loku. Savukārt tradicionālās spēkavīru sacensības vēroja ap 1000 cilvēku.

Svētkos labi apmeklēti bija arī Ventspils muzeji – Livonijas ordeņa pilī svētku dienās paviesojušies 3000 cilvēki, Piejūras brīvdabas muzejā – 4000 cilvēki, bet Amatu mājā – ap 500 cilvēki. Rekordlielu pasažieru skaitu svētku dienās pārvadājis iecienītais Ventspils Mazbānītis – kopumā ar to pavizinājušies vairāk nekā 4300 cilvēku.

Savukārt iespēju svētku laikā apmeklēt Ventspils Jaunrades nama planetāriju un observatoriju izmantoja gandrīz 1800 cilvēku. Apmeklētāju ērtībai seansu skaits tika dubultots.

Iecienīta bijusi arī svētku balle Reņķa dārzā, ko apmeklējuši 3000 dažāda gadagājuma ventspilnieku un svētku viesu.

Rosīgas svētku dienas bijušas arī Tūrisma informācijas centra (TIC) darbiniekiem, kuri palīdzēja interesentiem nopelnīt Ventspils naudu – ventus. Īpaši liela interese par ventiem bija sestdien, 3.augustā, kad Ventu bankā un Ventu bankas filiālē vairāk kā 800 cilvēku nopelnīja gandrīz 93 tūkstošus ventu. Kopumā svētku dienās Ventspils iedzīvotāji un pilsētas viesi nopelnīja 149 tūkstošus ventu.

Svētkus kuplināja arī ievērojams skaits tirgotāju – kopumā iespēju svētku laikā pārdot savu preci izmantoja ap 450 tirgotāju.

Ventspils ir godam aizvadījusi savu 723. dzimšanas dienu un aicina ikvienu ventspilnieku un pilsētas viesi savā nākamā gada kalendārā rezervēt laiku no 1. līdz 3.augustam Ventspils pilsētas 724. jubilejai veltīto Pilsētas svētku apmeklējumam!