Par 50 000 latu plāno nokrāsot Vanšu tilta margas arī Daugavas augšteces pusē

Rīgas domes Satiksmes departaments iesniedzis skatīšanai Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā lūgumu piešķirt 49 793 latus Vanšu tilta margu attīrīšanai no rūsas un krāsošanai Daugavas augšteces pusē.

Jau ziņots, ka šā gada maijā identiska summa izlietota, lai vispirms nokrāsotu tilta margas upes lejteces pusē, kur iezīmēts gājēju un velosipēdu celiņš un kas ved uz tilta malā ierīkoto atpūtas vietu. Šajā pusē margas apsūbējušas un bijušas bojātas vairāk nekā otrā tilta pusē - visticamāk, tas noticis tāpēc, ka upes lejtecē konstrukcijas vairāk ietekmējis jūras sālsūdens.

Vēl šajā sezonā departaments apņēmies notīrīt un nokrāsot margas arī otrā tilta pusē, tādējādi pašvaldība Vanšu tilta margu krāsošanai kopumā šogad būs izlietojusi aptuveni 100 000 latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Lai šos darbus būtu iespējams paveikt vēl šā gada būvniecības sezonā, departaments lūdz nepieciešamo finansējumu 49 793 latu apjomā paredzēt pašvaldības budžeta grozījumos šā gada rudenī kā papildu finansējumu budžeta programmā "Pilsētas transportbūvju uzturēšana".

Vēl 1723 latus departaments lūgs piešķirt Salu tilta balstu grafiti zīmējumu aizkrāsošanai.

Jautājums par finansējuma piešķiršanu margu tīrīšanai un krāsošanai Vanšu tilta augšteces pusē un Salu tilta zīmējumu aizkrāsošanai otrdien, 6.augustā, tiks skatīts Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.