Iekšlietu ministrs pieļauj, ka Stradiņa slimnīcas ugunsgrēka iemesls varētu būt cilvēcīgais faktors

Ticamākais Stradiņa slimnīcas ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt cilvēcīgais faktors, šorīt telekanālā LNT pieļāva iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Kozlovskis šādu versiju pamatoja ar to, ka telpa, kurā glabājās skābekļa baloni un kurā izcēlās ugunsgrēks, ir ļoti specifiska - pilnībā veidota no dzelzsbetona, tomēr politiķis uzsvēra, ka izmeklēšana un ekspertīzes vēl turpinās.

Ministrs pastāstīja, ka atbildīgie dienesti pārbaudīs arī to, vai nav pieļauti ugunsdrošības pārkāpumi slimnīcā kopumā, turklāt pēc šī gadījuma analizēs arī situāciju citās slimnīcās.

Stradiņa slimnīcas vadītāja Rūta Valtere ir izteikusies, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesli ir ļoti neskaidri, jo telpa, kurā izcēlās ugunsgrēks un sprāga vairāki skābekļa baloni, ir pilnībā no dzelzsbetona. Valtere atteicās sniegt versijas, kāpēc varētu būt izcēlusies nelaime, jo nav saņemti ekspertīžu vērtējumi un atbildīgās iestādes turpina izmeklēšanu. Tāpat viņa atturējās atbildēt, vai ugunsnelaimes izraisīšanā varētu būt vainīgs slimnīcas darbinieks.

Kā ziņots, 2.augustā Stradiņa slimnīcā izcēlās ugunsgrēks, kura rezultātā sprāga vairāk nekā 20 skābekļa baloni. Negadījuma dēļ tika apgrūtināts Latvijas medicīnas sistēmā būtiskās slimnīcas darbs.

Svarīgākais