Valsts kase no klientiem pieņems latu maksājumus līdz 28.decembrim

Pēdējā diena, kad Valsts kase no klientiem pieņems latu maksājumus, ir 28.decembris Rīga, 3.aug., LETA. Šogad pēdējā diena, kad Valsts kase no klientiem pieņems izpildei latu maksājumus, ir 28.decembris, liecina Valsts kases publicētā informācija. Pēdējais starpbanku latu norēķinu cikls, tas ir, datums, kad klientu kontos var vēl tikt ieskaitītas latu summas, ir 30.decembris. No nākamā gada janvāra Latvija pievienojas eirozonai. Visus latos sāktos, bet līdz eiro dienai nepabeigtos latu maksājuma rīkojumus maksātāja maksājumu pakalpojumu sniedzējs konvertēs uz eiro saskaņā ar Eiropas Padomes noteikto oficiālo maiņas kursu un ieskaitīs saņēmēja kontā attiecīgās eiro summas, tas ir, klientu kontu izrakstos latos sākto un eiro pabeigto maksājumu summas tiks atspoguļotas tikai eiro. Valsts kase lūdz neatlikt maksājumu rīkojumu iesniegšanu izpildei uz pēdējo brīdi. Saskaņā ar eiro ieviešanas kārtības likumu klientu kontos Valsts kasē esošie bezskaidras naudas līdzekļu atlikumi latos gada nogalē tiks konvertēti eiro, ievērojot oficiāli noteikto maiņas kursu un eiro ieviešanas kārtības likumā noteiktos noapaļošanas principus. Latvija 2014.gada janvārī kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 1,42 eiro par vienu latu.

Pēdējais starpbanku latu norēķinu cikls, tas ir, datums, kad klientu kontos var vēl tikt ieskaitītas latu summas, ir 30.decembris.

No nākamā gada janvāra Latvija pievienojas eirozonai.

Visus latos sāktos, bet līdz eiro dienai nepabeigtos latu maksājuma rīkojumus maksātāja maksājumu pakalpojumu sniedzējs konvertēs uz eiro saskaņā ar Eiropas Padomes noteikto oficiālo maiņas kursu un ieskaitīs saņēmēja kontā attiecīgās eiro summas, tas ir, klientu kontu izrakstos latos sākto un eiro pabeigto maksājumu summas tiks atspoguļotas tikai eiro.

Valsts kase lūdz neatlikt maksājumu rīkojumu iesniegšanu izpildei uz pēdējo brīdi.

Saskaņā ar eiro ieviešanas kārtības likumu klientu kontos Valsts kasē esošie bezskaidras naudas līdzekļu atlikumi latos gada nogalē tiks konvertēti eiro, ievērojot oficiāli noteikto maiņas kursu un eiro ieviešanas kārtības likumā noteiktos noapaļošanas principus.

Latvija 2014.gada janvārī kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 1,42 eiro par vienu latu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais