Valsts kase plāno tikties ar jauno "Liepājas metalurga" padomi

Valsts kase plāno tikties ar 29.jūlijā ievēlēto AS "Liepājas metalurgs" padomi, lai apspriestu tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plāna sagatavošanu, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Valsts kases preses sekretāre Eva Dzelme.

"Uzņēmuma padome ir sazinājusies ar Valsts kasi un izteikusi vēlmi tikties un pārrunāt šos jautājumus. Tikšanās laiks vēl tiks saskaņots," sacīja Dzelme.

Piektdien "Liepājas metalurga" padome izplatīja paziņojumu, ka tikšanās paredzēta pirmdien, 5.augustā, taču Dzelme biznesa portālam "Nozare.lv" piektdienas vakarā sacīja, ka ar Valsts kases pārvaldnieku Kasparu Āboliņu šajā jautājumā neviens nav sazinājies.

Dzelme piebilda, ka Valsts kase neplāno izvirzīt "Liepājas metalurgam" kādus īpašus nosacījumus, bet vēlas panākt operatīvu un konstruktīvu rīcību TAP plāna izstrādē, kas būtu pieņemams visiem uzņēmuma kreditoriem.

Iepriekš "Liepājas metalurga" padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka padomes pirmais uzdevums būs tikties ar uzņēmuma kreditoriem, tostarp ar lielāko kreditoru - Valsts kasi. Viņš piebilda, ka būtiski ir noskaidrot un iekļaut plānā arī lielākā kreditora Valsts kases nosacījumus TAP plānam, jo tie var atšķirties no Itālijas bankas "UniCredit S.p.A." nosacījumiem.

Kā ziņots, Liepājas tiesa 29.jūlijā nolēmusi līdz 26.augustam pagarināt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu, kā to bija lūdzis uzņēmums.

29.jūlijā AS "Liepājas metalurgs" (LM) akcionāru sapulcē apstiprināja jaunu uzņēmuma padomi, par zvērinātu revidentu izraudzīta starptautiskā audita un konsultāciju kompānija "Price Waterhouse Cooper".

Jaunajā uzņēmuma padomē ievēlēts LM akcionārs Kirovs Lipmans, līdzšinējais LM padomes loceklis Vilnītis. No jauna uzņēmuma padomē ievēlēts LM galvenais inženieris Egils Kupšis, galvenā ekonomiste Benita Imbovica, advokāti Genādijs Atujevs un Ainars Kreics.

Lipmans pieņēmis lēmumu atstāt padomes locekļa amatu, jo AS "Liepājas metalurgs" (LM) akcionāru sapulcē apstiprinātās uzņēmuma jaunās padomes pirmā sēde ir bijusi prettiesiska.

LM padomē turpmāk nestrādās līdzšinējais uzņēmuma padomes priekšsēdētājs un viens no lielākajiem akcionāriem Sergejs Zaharjins un viņa dēls Aleksejs Zaharjins, kā arī padomes locekļi Andris Deniņš un Māris Pomerancis.

Jau ziņots, ka "Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit S.p.A." - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica "Liepājas metalurga" valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

"Liepājas metalurga" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā.

Svarīgākais