Lielupē ielaidīs 20 000 zandartu mazuļu

Lai papildinātu zivju krājumus Lielupē, pēc Jūrmalas pilsētas domes pasūtījuma rīt, 2.augustā, plkst.15 pie Lielupes autotilta Lielupē tiks ielaisti 20 000 zandartu mazuļu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Zivtiņas izaudzējusi un piegādās audzētavas "Tome" filiāle "Pelči". Zandartu mazuļi ir šīs vasaras audzējums un sasnieguši līdz 4,5 gramu svaru. Atbilstoši līgumam pašvaldībai šī akcija izmaksās 2575 latus, kas tiek segti no budžeta līdzekļiem par rūpnieciskās zvejas tiesību nomu pašvaldībā.

Pērn sadarbībā ar pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu "Bior" Slokas rajonā Lielupē tika ielaists 21 000 zušu mazuļu, bet 2011.gada novembrī Jūrmalas pilsētas dome organizēja 450 kilogramu divgadīgu sīgu ielaišanu Lielupē tajā pašā vietā, kur zivju krājumu papildināšana notiks šogad.

Zandarti ir rūpnieciski nozīmīgas zivis jūras piekrastes zvejā. Labākā zvejas sezona ir rudens un ziema. Latvijā zandartus galvenokārt nozvejo Rīgas jūras līcī un Burtnieku ezerā. Zandartu makšķerēšanai ir liegums no 16.marta līdz 31.maijam. Makšķernieks vai zvejnieks drīkst paturēt ne vairāk kā piecus zandartus, kas ir sasnieguši vismaz 45 centimetru garumu. Mazākas zivis atlaižamas atpakaļ upē.

Svarīgākais