"Liepājas metalurga" strādnieki šodien plāno tikties ar Zaharjinu

Šodien plkst.13 "Liepājas metalurga" (LM) velmētavas cehā paredzēta rūpnīcas strādnieku tikšanās ar uzņēmuma akcionāru un bijušo LM padomes priekšsēdētāju Sergeju Zaharjinu, informē LM arodbiedrības vadītājs Jānis Grava.

Zaharjins iepriekš solījis šodien ierasties uz tikšanos ar rūpnīcas strādniekiem.

Kā ziņots, Liepājas tiesa 29.jūlijā nolēmusi līdz 26.augustam pagarināt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu, kā to bija lūdzis uzņēmums.

29.jūlijā LM akcionāru sapulcē apstiprināja jaunu uzņēmuma padomi, par zvērinātu revidentu izraudzīta starptautiskā audita un konsultāciju kompānija "Price Waterhouse Cooper".

Jaunajā uzņēmuma padomē ievēlēts LM akcionārs Kirovs Lipmans, līdzšinējais LM padomes loceklis Guntis Vilnītis. No jauna uzņēmuma padomē ievēlēts LM galvenais inženieris Egils Kupšis, galvenā ekonomiste Benita Imbovica, advokāti Genādijs Atujevs un Ainars Kreics.

Lipmans pieņēmis lēmumu atstāt padomes locekļa amatu, jo LM akcionāru sapulcē apstiprinātās uzņēmuma jaunās padomes pirmā sēde, viņaprāt, ir bijusi prettiesiska.

LM padomē turpmāk nestrādās līdzšinējais uzņēmuma padomes priekšsēdētājs un viens no lielākajiem akcionāriem Sergejs Zaharjins un viņa dēls Aleksejs Zaharjins, kā arī padomes locekļi Andris Deniņš un Māris Pomerancis.

Jau ziņots, ka LM nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja LM vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit S.p.A." - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica LM valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

LM akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā.

Svarīgākais