Atbalsta jauniešu radio programmas izveidošanu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodienas sēdē uzklausīja un atzinīgi novērtēja Latvijas Radio valdes locekļa Jāņa Sikšņa, kā arī Latvijas Radio projekta pieci.lv veidotāju Toma Grēviņa, Kārļa Dagiļa un Jāņa Erta sniegto informāciju par pilotprojekta pieci.lv uzsākšanu un nākotnes iecerēm, kā arī konceptuāli atbalstīja Latvijas Radio 5 turpmākās attīstības ieceres, kam nepieciešams finansējums nākamā gada valsts budžetā.

NEPLP atbalstīja Latvijas Radio 5 veidotāju ieceri turpmākā attīstībā aizvien plašāk izmantot Latvijā veidotu oriģinālsaturu, tostarp integrēt Latvijas Radio 5 programmā radio NABA, kas jau piedāvā dažādām jauniešu grupām interesantus un izglītojošus raidījumus. Paredzēts, ka Latvijas Radio 5 savā darbībā iztiks bez reklāmas piesaistīšanas, tādā veidā piedāvājot kvalitatīvu, neatkarīgu un izglītojošu saturu.

"Jauniešu auditorijas uzrunāšana ir viens no sabiedriskā pasūtījuma mērķiem. Latvijas sabiedriskajiem medijiem ir jāmeklē veidi, kā modernā un interaktīvā veidā veidot dialogu ar jauniešiem, tos izglītot un veicināt piederību Latvijai. Lai uzrunātu t.s. "digitālo paaudzi", sabiedriskajiem medijiem ir aktīvi jādarbojas sociālajos tīklos un internetā, satura pārraidīšana izmantojot multimediju (radio, televīzija, internets) stratēģiju un piesaistot jauniešu vidū populāras personības. Latvijas Radio 5 sadarbībā ar Latvijas Televīziju un izmantojot visas multimediju iespējas ir jākļūst par kvalitatīvu sabiedrisko mediju kanālu jauniešiem," uzsvēra NEPLP pārstāvis Dainis Mjartāns.

Plānots, ka šo piektdien, 2.augustā notiks NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēde, kurā padome dos savu vērtējumu un ieteikumus arī Latvijas Radio 5 koncepcijai.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais