Valdība sola rast iztrūkstošos līdzekļus pedagogu algām

© Dāvis Valbaks, f64

Pedagogu algām nepieciešamais finansējums tiks rasts valsts budžetā, tā šodien lēma valdība.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) uzdeva skaidri noteikt, ka finansējums pedagogu algām tiks nodrošināts, jo viņaprāt, nebūtu pareizi likt pedagogiem mēnesi gaidīt un minēt, vai nauda algām būs vai nebūs. Savukārt pēc tam Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) sadarbībā ar Finanšu ministriju (FM) ir jāprecizē tehniskās lietas - gan finansējuma avoti, gan arī nepieciešamais apjoms.

Kā norāda izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP), šogad gandrīz pusi no iztrūkstošajiem sešiem miljoniem latu IZM nodrošinās no tās budžeta programmu pārdales, savukārt otru daļu - 3,5 miljonus latu valsts nodrošinās no citām budžeta programmām. Savukārt nākamajos gados visi seši miljoni latu jau tiks paredzēti bāzes budžetā.

"Esmu pateicīgs kolēģiem, un īpaši ministru prezidentam par izpratni un sadarbību risinot budžeta iztrūkuma problēmu," pauž izglītības un zinātnes ministrs.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais