Pagarina "Liepājas metalurga" tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes termiņu

Liepājas tiesa nolēmusi līdz 26.augustam pagarināt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu, kā to bija lūdzis uzņēmums, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Jau ziņots, ka LM nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Piektdien uzņēmums vērsās Liepājas tiesā ar iesniegumu, kurā lūdz par vienu mēnesi pagarināt tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu. LM skaidro, ka pagarinājums nepieciešams, lai pilnveidotu iepriekš izstrādāto plāna projektu un maksimāli ņemtu vērā kreditoru intereses.

Valsts kase šomēnes no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit S.p.A." - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica "Liepājas metalurga" valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Šodien LM akcionāru sapulcē par jaunās padomes priekšsēdētāju apstiprināts Guntis Vilnītis. Pirms tam akcionāru sapulcē padomē atkārtoti tika ievēlēts arī LM akcionārs Kirovs Lipmans, taču viņš jau publiski paziņojis par atteikšanos no šīs amata. No jauna uzņēmuma padomē ievēlēts LM galvenais inženieris Egils Kupšis, galvenā ekonomiste Benita Imbovica, advokāti Ainars Kreics un Genādijs Atujevs.

LM padomē turpmāk nestrādās līdzšinējais uzņēmuma padomes priekšsēdētājs un viens no lielākajiem akcionāriem Sergejs Zaharjins un viņa dēls Aleksejs Zaharjins, kā arī padomes locekļi finansists Andris Deniņš un advokāts Māris Pomerancis.

LM valdē otra lielākā akcionāra Iļjas Segala vietā pastiprināta zvērināta advokāte Antra Čirkše, pārējie valdes locekļi paliek savos amatos.

"Liepājas metalurga" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā.

Latvijā

Kāpēc pierobežā ar Krieviju Igaunijā, Narvā, masveidā tiek pārdoti dzīvokļi, savukārt Lietuvas Visaginā, gluži pretēji, cilvēki tos pērk? Vai aizsardzības līnijas izbūve uz robežas ar Krieviju, “pūķa zobi” un dzeloņstieples dod pārliecību par drošību vai, gluži pretēji, biedē? Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū, kā mājokļu cenas pierobežas reģionos atspoguļo realitāti, un kāpēc Latvijas pierobežas reģionā netiek būvēti jauni mājokļi?

Svarīgākais