Vidzemē no mobilo sakaru torņa nokritis 20 gadus vecs vīrietis

Aizvadītajā diennaktī Vidzemē kāds 20 gadus vecs jaunietis mēģinājis uzrāpties mobilo sakaru tornī un nokritis no aptuveni trīs līdz piecu metru augstuma, savainojot mugurkaula jostas daļu, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Krītot no augstumiem, vakar traumas guvuši vēl vairāki cilvēki, tostarp kāds 70 gadus vecs vidzemnieks, kurš guvis galvas traumu, nokrītot no trīs līdz četru metru augstām stalažām, ēkas atjaunošanas darbu laikā.

Latgalē 61 gadu vecs vīrietis guvis iegurņa kaula lūzumu un, iespējams, arī atslēgas kaula lūzumu, nokrītot no divu līdz trīs metru augstuma, koku zaru zāģēšanas laikā, bet 30 gadus vecs iereibis vīrietis guvis augšstilba kaula lūzumu un ķermeņa sasitumus, izkrītot pa otrā stāva logu.

Vēl kāds 30 gadus vecs Latgales iedzīvotājs, tīrot skursteni, nokritis no pusotra metra augstuma un guvis nopietnu mugurkaula jostas gaļas traumu. Savukārt astoņus gadus veca meitene Latgalē salauzusi roku un guvusi smadzeņu satricinājumu, nokrītot no koka.

Nokrītot no koka, savainojusies arī septiņus gadus veca meitene Zemgalē. Viņa kāpusi ābelē un nokritusi, gūstot muguras un vēdera sasitumus, kā arī iespējamu iekšējo orgānu traumu.

Kopumā mediķi pagājušā diennaktī saņēmuši 1119 izsaukumus. No tiem 187 saistīti ar dažāda veida traumām.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais