VL-TB/LNNK: "Jaunā viļņa" diskotēku nedrīkst uzspiest par visu rīdzinieku svētkiem

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcijas deputāti ir neizpratnē, kādēļ vienas privātpersonas rīkotam pasākumam - "Jaunā viļņa" diskotēkai -, kas nepārstāv visu rīdzinieku kopīgās valstiskās un sabiedrības intereses, tiek dota privilēģija un atļauja pasākumu rīkot pašā pilsētas centrā 11.novembra krastmalā, turklāt uz divām dienām slēdzot satiksmi.

Kā aģentūru LETA informēja VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas pārstāve Evija Vaikina, nākotnē ir nepieciešams izdot pašvaldības saistošos noteikumus, kas noteiktu kritērijus un nosacījumus, kāda veida publiskie pasākumi kvalificējas, lai to rīkošanai varētu slēgt arī satiksmi, jo "pašreizējās likumiskās normas neaizstāv nacionālas vērtības un visu pilsētas iedzīvotāju kopīgās intereses".

"Viena privāta ballīte nav visu iedzīvotāju pasākums. Turklāt tas nedrīkst kļūst par apgrūtinājumu un neapmierinātības avotu Rīgas iedzīvotājos," uzsver nacionālā apvienība.

VL-TB/LNNK arī lūgs atbilstošās institūcijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju pārbaudīt, vai atļauja par satiksmes ierobežojumiem izsniegta, ievērojot tiesisko kārtību, un vai nav pārkāpti Ministru kabineta noteikumi "Par autoceļu valsts aizsardzību un kārtību, kādā ieviešami transportlīdzekļu satiksmes aizliegumi un ierobežojumi".

Nacionālā apvienība uzsver, ka neapmierinātību rada arī tas, ka "šāda veida pasākums neparedz skaņu norobežošanu uz ārpusi, tādēļ pasākums, kurā visdrīzāk netiks nodrošināts tulkojums valsts valodā, būs dzirdams ikvienam garāmgājējam vai Vecrīgas iedzīvotājam".

"Šāds krievu valodā rīkots publisks pasākums ir kā pliķis visiem tiem rīdziniekiem, kas vēl nesen Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku laikā Rīgu varēja sajust kā nacionālas valsts galvaspilsētu," teikts nacionālās apvienības paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Nacionālā apvienība arī norāda, ka iepriekš satiksme krastmalā ir tikusi slēgta tikai tādu publisku pasākumu dēļ, kas pārstāv visu rīdzinieku intereses, piemēram, valsts svētki 18.novembrī, Rīgas svētki, Jāņi Krastmalā, Vecgada vakars, Rīgas "Nordea" maratons un citi sporta pasākumi.

Kā ziņots, festivāla "Jaunais vilnis" nakts diskotēkas dēļ no 25.jūlija plkst.19 līdz sestdienas, 27.jūlija, plkst.16 tiks slēgta satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Satiksme būs slēgta arī Poļu gātes posmā no 11.novembra krastmalas līdz Pils ielai un Bīskapa gātes posmā no Herdera laukuma līdz 11.novembra krastmalai, kā arī Muitas ielas posmā no Citadeles ielas līdz Eksporta ielai.

Rīkojumu par satiksmes slēgšanu izdevis Rīgas pilsētas izpilddirektors, pamatojoties uz festivāla organizatoru - SIA "Dzintara disks" - iesniegumu.

"Muz TV" diskotēku "Jaunais vilnis 2013" drīkstēs apmeklēt no 18 gadu vecuma vai vecāku pavadībā. Pasākums notiks krievu valodā, biļetes uz to maksā no 10 līdz 150 latiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais