VNĪ valsts interešu pārstāvēšanai Rīgas pils ugunsgrēka gadījumā piesaistījusi advokātu biroju

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) noslēgusi līgumu par juridisko palīdzību valsts un VNĪ interešu pārstāvībai Rīgas pils ugunsgrēka gadījumā.

Līgums noslēgts ar zvērinātu advokātu biroju "Tark Grunte Sutkiene" ar fiksētu stundu likmi 75 lati stundā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja VNĪ sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

Līgums ietver palīdzību vērtēt un analizēt apdrošināšanas, būvniecības un citus dokumentus un apstākļus, konsultējot un sagatavojot nepieciešamos dokumentus, nodrošināt pārstāvību sarunās un procesos iestādēs, nepieciešamības gadījumā arī tiesās, kā arī pildīt citus uzdevumus.

Laukšteina skaidroja, ka speciālisti juridiskajos jautājumos piesaistīti, ņemot vērā ārkārtas apstākļus un situācijas sarežģītību.

Ugunsgrēks Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, izpostot pili 3200 kvadrātmetru platībā. Valsts policija par ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu.

Pagaidām policija atturas no komentāriem par iespējamām versijām par ugunsgrēka cēloni. Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins šonedēļ informēja, ka tuvākajā laikā Valsts policijā nav sagaidāmi kompleksās ekspertīzes rezultāti.

Tikmēr pēdējās dienās juridisku nianšu dēļ bija iestrēdzis jautājums par finansējumu Rīgas pils avārijas seku likvidēšanai un pagaidu jumta izbūvei.

Šodien gan plānots sākt būvgružu izvākšanu tajā Rīgas pils daļā, kur, iespējams, sākās postošais ugunsgrēks.

Svarīgākais