Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Liepājā, Rožu laukumā notiks Annas dienas amatu meistaru tirdziņš

Liepājas Latviešu biedrības nams organizē Annas dienas amatu meistaru tirdziņu Rožu laukumā šodien no plkst. 10:00 līdz plkst. 17:00.

Pasākumā būs iespēja iegādāties pašmāju amatnieku darinātas preces un iepazīties ar oriģināliem lietišķās mākslas izstrādājumiem jaunā pilsētvides dizaina veidolā. Pateicoties lielai amatu meistaru interesei par rīkotajiem tirdziņiem, Liepājas Latviešu biedrības nams ir parūpējies par īpašu tirdzniecības vietu noformējumu. Pircēju un pārdevēju tikšanās vieta būs īpaši pievilcīga, jo amatnieku darinājumi tiks prezentēti latviskās tradīcijās veidotos tirdzniecības stendos, kuri būs pieejami arī citos publiskajos pasākumos.

Kopš seniem laikiem kalendārā Annas tiek atzīmētas kā saimnieču dienas un tur pat līdzās esošā Jēkaba diena - saimnieka diena. Amatu meistaru tirdziņš būs īstā vieta, kur iegādāties preces saimnieciskiem darbiem. Tirdziņā izrādīt un pārdot amatnieki būs sarūpējuši praktiskas lietas ikdienai, kas gatavotas no koka, kalumiem, dzijas un keramikas, savukārt, domājot par rotājumiem ikdienai un svētkiem, piedāvājumā atradīsiet dāvanas, suvenīrus un dažādas rotas lietas.