Āraišu arheoloģiskajā muzejparks aicina uz Āraišu svētkiem

Šodien 12.00 Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā norisināsies Āraišu svētki "Āraišu ezerpils izrakumu dalībnieku acīm".

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, stiprinot kultūrizglītojošas tradīcijas, jau piekto gadu rīko Āraišu svētkus. Šajā gadā tiek akcentēts izrakumu laiks Dr.hist. Jāņa Apala vadībā. Pasākuma ietvaros notiks lasījumi par izrakumu laiku, atmiņām un paveikto. Ar tiem iepazīstinās Jāņa Apala dzīvesbiedre Dr. hist. Zigrīda Apala, izrakumu un talku dalībnieks Andris Tomašūns un Latvijas Nacionāla vēstures muzeja arheoloģe Dr. hist. Ingrīda Līga Virse.

Vairāku desmitu arheoloģisko sezonu laikā simtiem skolēnu, studentu un citu interesentu strādājuši izrakumos, rekonstrukcijas izveidē un talkās - ezerpilī, mūra pilī un Liepiņu kapulaukā. Ikviens no tiem ir gaidīts šajos svētkos.

Svētku laikā tiks atklāts stends par svarīgākajiem notikumiem muzejparka teritorijā kopš 1965.gada. Stends tapis ar Amatas novada atbalstu.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais