Līdz ar "Jaunā viļņa" atklāšanu, aicina uz Intara Busuļa koncertu

"Jaunā viļņa" atklāšanas dienā - 23.jūlijā, atpūtas vietā - "Havana Club Lounge" notiks Intara Busuļa koncerts (sākums plkst. 20.30).

Simboliski, ka Intars Busulis kļuva pazīstams ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām, tieši pateicoties galvenajai balvai 2005.gada festivālā "Jaunais vilnis". Ceļš uz pašreizējo popularitāti Intaram sākās dzimto Talsu mūzikas skolā (trombona klasē). Nākamais solis muzikālajā karjerā Talsu zēnam bija mūzikas koledža Ventspilī. Tur, Ziedoņa Zaikovska vadībā spēlējot bigbendā, Intars saprata, ka var ne tikai spēlēt uz mūzikas instrumentiem, bet arī dziedāt. Rezultātā "Jaunā viļņa" nākamā zvaigzne kopā ar Raimondu Tiguli izveidoja grupu "Caffe". Grupa pastāvēja četrus gadus un ieguva diezgan lielu popularitāti, bet galvenais - atvēra Intaram pasauli, kuru viņš gribēja iekarot ar savu mūziku. Tieši tad Intars sāka sevi uzskatīt par īstu dziedātāju.

Vienlaikus Intars Busulis turpināja spēlēt Nacionālo bruņoto spēku orķestrī un džeza grupā "Wet point", bet 2005.gadā jau kā vokālists piedalījās dāņu basģitārista Ērika Musholma orķestrī E.Y.J.O. (European Youth Jazz Orchestra). Intars ir piedalījies džeza festivālos Lietuvā ("Kaunas Jazz"), Igaunijā ("Nomme Jazz", "Jazz Kaar"), Francijā (MIDEM), Somijā ("Pori Jazz"), Kanādā ("Otawa Jazz") un, protams, Latvijā ("Sony Jazz Stage"). Intara Busuļa nopelnu sarakstā ir piedalīšanās mūziklā "Notre Dame de Paris" (2007.gads), "Avtoplanet", Leonarda Bernstaina darbā "Mesa", kā arī producentu grupas "Virus Art" koncertuzvedumos - "Cabaret" (2004.gads), "Kino Cabaret" (2005.gads), "Cabaret Allez (2006.gads), "Cabaret plin, plin... (2007.gads) un muzikālajā projektā "Viva la bomba" kopā ar Aiju Vītoliņu, Uldi Marhilēviču un citiem. Viņam ir bijusi iespēja uzstāties kopā ar tādiem mūziķiem kā Kārlis Lācis un grupa "Sweetwatrez" maestro Raimondu Paulu, Māri Briežkalnu un viņa kvintetu, Gunāru Rozenbergu un "Mirage Jazz Orchestra", Denisu Paškēvicu un "Riga Groove Electro", Liepājas simfonisko orķestri, grupu "Melo M", Sofiju Rubinu un citiem.

Bet īsts izrāviens Intaram Busulim bija piedalīšanās jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis" 2005. gadā. Šī populārā festivāla galvenā balva viņam kļuva par ieejas biļeti visā Latvijas pēcpadomju telpas populārās mūzikas pasaulē.

Svarīgākais