Iedzīvotāji par drošām bankām uzskata "Swedbank" un "SEB banku"

Visvairāk iedzīvotāju par drošām bankām uzskata "Swedbank", "SEB banku", "DNB banku" un "Nordea" banku, liecina aģentūras LETA un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Atbildot uz jautājumu, kuras no 26 sarakstā minētajām bankām iedzīvotāji uzskata par drošām, 68,8% norādīja "Swedbank", 56,9% - "SEB banku", 35,2% - "DNB banku", 28,8% - "Nordea" banku, 20,2% - banku "Citadele". Citas sarakstā minētās bankas minējuši mazāk nekā 10% aptaujāto, bet 14,2% bija grūti pateikt, kuras bankas viņi uzskata par drošām.

Aptauju pētījumu centrs SKDS veica jūnija pirmajā pusē, ar interneta aptaujas (CAWI) metodi visā Latvijā izvaicājot 1005 respondentus.

Pētījums iekļauts aģentūras LETA Banku apskatā, kas iznāk reizi mēnesī, iepazīstinot ar aktualitātēm komercbanku darbībā pasaulē un Latvijā, kā arī salīdzinot Baltijas valstu banku sistēmas galvenos rādītājus.

Latvijā

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025.gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028.gadam, kuru ceturtdien izskatīs valdība.