Festivālā "Positivus" sākti vismaz 15 kriminālprocesi

Lai gan festivāls "Positivus" kopumā aizvadīts bez būtiskiem sabiedriskās kārtības traucējumiem, policijā sākti vismaz 15 kriminālprocesi, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks Artis Velšs, piebilstot, ka precīza informācija tiks apkopota tuvākajā laikā.

Puse kriminālprocesu sākti par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu un glabāšanu, pārējie - par dažāda veida zādzībām.

Lielo kriminālprocesu skaitu Velšs skaidroja ar to, ka pirmo reizi festivāls notiek trīs dienas.

Lai gan izskaņas koncerts noslēdzās pagājušajā naktī, daudz festivāla apmeklētāju vēl ir Salacgrīvā, tāpēc policija turpina uzraudzīt kārtību un satiksmes drošību gan pašā Salacgrīvā, gan ceļā uz Rīgu, sacīja Velšs.

Jau ziņots, ka vairākiem festivāla apmeklētājiem sniegta arī medicīniskā palīdzība - gan pēc piekaušanas, gan pārmērīgas alkohola lietošanas.

LETA jau ziņoja, ka svētdien Salacgrīvā noslēdzies lielākais Baltijas mūzikas festivāls "Positivus", kas jau septīto gadu pulcēja dažādu valstu mūziķus. Pirmo reizi "Positivus" notika trīs dienu garumā. Festivāls sākās piektdien, tā teritorijā darbojās sešas mūzikas skatuves un "Ādažu čipsu" kinoteātris, kur tika demonstrētas dažādas filmas.

"Positivus" festivālā par kārtību un drošību rūpējās apsardze un Latvijas un Igaunijas policijas darbinieki.

Ceļu satiksmē īpaša uzmanība tiek pievērsta atļautā braukšanas ātruma kontrolei un autovadītāju kontrolei, kas pie stūres sēdušies reibumā.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais