Divi cilvēki saindējušies ar dūmiem

Vakar ugunsgrēkos Rīgā divi cilvēki saindējušies ar dūmiem, aģentūru LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.12.30 glābēji izsaukti uz ugunsgrēku, kas bija izcēlies Krišjāņa Barona ielā, piecstāvu mājas piektā stāva dzīvoklī. Degušas sadzīves lietas divu kvadrātmetru platībā. Izglābs un mediķiem nodots 41 gadu vecs vīrietis, kurš saindējies ar dūmiem.

Savukārt plks.23.20 ugunsdzēsēji devušies uz Straupes ielu, kur trešā stāva dzīvoklī virtuvē uz plīts bija piededzis ēdiens. Šajā negadījumā ar dūmiem saindējies 36 gadus vecs vīrietis.

Liels ugunsgrēks vakar izcēlies Vecpiebalgas novada Inešu pagastā, kur dedzis šķūnis 240 kvadrātmetru platībā.

VUGD kopumā pagājušajā diennaktī saņēmis 59 izsaukumu, no kuriem 14 bija ugunsgrēki, 43 reizi bija jāpiedalās glābšanas darbos, bet divi izrādījās maldinājumi.

Latvijā

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025.gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028.gadam, kuru ceturtdien izskatīs valdība.