Aizvadītajā diennaktī festivālā "Positivus" policija reģistrējusi 21 pārkāpumu

Aizvadītajā diennaktī festivāla "Positivus" laikā policijā reģistrēta informācija par 21 pārkāpumu, tostarp par dažiem nodarījumiem uzsākti trīs kriminālprocesi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Festivāla apkārtnē konstatēti seši gadījumi, kad pie transportlīdzekļa stūres vadītāji sēdušies alkohola reibumā, tostarp četros gadījumos reibumā vadīta automašīna. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu Limbažu iecirkņa teritorijā noformēti 49 administratīvā pārkāpuma protokoli, informēja Jukāma.

Reģistrēta informācija par astoņiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu lietošanu, iegādāšanos, glabāšanu vai pārvadāšanu. Par visiem gadījumiem uzsākta administratīvā lietvedība, pastāstīja Jukāma. Kopā atrasti un izņemti 2,4 grami augu valsts izcelsmes maisījumi un trīs pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes tabletes.

20.jūlijā plkst.5 no rīta teltī piekauts 1991.gadā dzimis rīdzinieks. Cietušais nogādāts ārstniecības iestādē. Savukārt 21.jūlijā plkst.2 naktī medicīniskā palīdzība sniegta 1990.gadā dzimušam vīrietim. Cietušais pēc palīdzības sniegšanas turpina ārstēties ambulatori, pastāstīja Jukāma.

20.jūlijā plkst.7 no rīta konstatēts, ka 1989.gadā dzimušai Smiltenes novada Variņu iedzīvotājai nozagts teltī atstāts mobilais telefons "Blackberry" un nauda - 20 latu. Arī 1973.gadā dzimis Babītes novada iedzīvotājs informējis, ka piecos no rīta nekur nav atrodams viņam piederošais telefons "Samsung Galaxy2". Kādai citai jaunietei no pleca somas pazudis "Iphone" telefons. Savukārt 1990.gadā dzimis rīdzinieks pazaudējis telefonu "Nokia C7", bet 1996.gadā dzimis Valgundes pagasta iedzīvotājs 20.jūlija pēcpusdienā konstatējis, ka pazudis viņam piederošais mobilais telefons "Iphone 4S" 250 latu vērtībā, pastāstīja Jukāma.

Kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrēti astoņi notikumi, kas saistīti ar narkotisko vielu lietošanu, uzglabāšanu un pārvadāšanu, divi nodarījumi pret personas dzīvību un veselību, noticis viens ceļu satiksmes negadījums, viens nodarījums pret sabiedrisko kārtību un reģistrēta informācija par pieciem mantas nozaudēšanas vai zādzību gadījumiem.

Jukāma aģentūrai LETA pastāstīja, ka policijas patruļas pie festivāla teritorijas dežurēs līdz otrdienas rītam un veiks pastiprinātu kontroli, lai nepieļautu sēšanos pie transporta līdzekļa stūres alkohola reibumā.

LETA jau ziņoja, ka šodien Salacgrīvā noslēgsies lielākais Baltijas mūzikas festivāls "Positivus", kas jau septīto gadu pulcē dažādu valstu mūziķus. Pirmo reizi "Positivus" notiek trīs dienu garumā. Festivāls sākās piektdien, tā teritorijā darbojas sešas mūzikas skatuves un "Ādažu čipsu" kinoteātris, kur tiek demonstrētas dažādas filmas.

"Positivus" festivālā par kārtību un drošību rūpējas apsardze un Latvijas un Igaunijas policijas darbinieki, kas arī uzrauga ceļu satiksmes drošību un nepieciešamības gadījumā palīdz ikvienam, kam tas būs vajadzīgs.

Ceļu satiksmē īpaša uzmanība tiek pievērsta atļautā braukšanas ātruma kontrolei un autovadītāju kontrolei, kas pie stūres sēdušies reibumā.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais