Salacgrīvas mērs: Vietējie iemācījušies "paņemt" naudu no "Positivus" festivāla

© F64 Photo Agency

Pirmajos mūzikas festivāla "Positivus" gados vietējie uzņēmēji nemācēja nopelnīt naudu šajos svētkos, taču šobrīd situācija ir mainījusies un novada iedzīvotāji no festivāla ir tikai ieguvēji, aģentūrai LETA atzina Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (Reģionu alianse).

Nelielās pašvaldības vadītāja ieskatā festivāla pirmā diena aizvadīta mierīgi. Lai arī pilsētai pēc festivāla beigām vajadzēs likvidēt dažas apmeklētāju radītās sekas - izmestus atkritumus un izbraukātus zālienus, ieguvums no šī izklaides pasākuma iedzīvotājiem un pilsētas atpazīstamībai ir neatsverams. Iepriekšējo gadu prakse gan rāda, ka apmeklētāji nekādus grandiozos atkritumu kalnus aiz sevis neatstāj.

Viņš festivālu salīdzināja ar dzimšanas dienu, pēc kuras noslēguma tiek sakopta svinību vieta. "Nākamajā dienā jūs mazgājat netīros traukus un aizvācat atkritumus. Tas pats, tikai lielākā mērogā, jo festivāls ir svētki visai pilsētai. Pirmajos festivāla gados vietējie uzņēmēji nemācēja paņemt naudu no šiem svētkiem, šobrīd situācija ir mainījusies un daudzi novada iedzīvotāji un uzņēmēji no festivāla ir tikai ieguvēji. Katrs pleķis ir izīrēts teltīm utt. Tas ir ieguvums," norādīja Straubergs.

Pašvaldība festivālu atbalstīšot arī nākotnē un attiecības ar festivāla organizatoriem esot labas, jo viņi izpilda savas saistības.

Straubergs arī pats labprāt apmeklē festivālu. Vakar viņš ticies ar citu festivālu apmeklētāju - Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu.

Jau ziņots, ka lielākais mūzikas festivāls Baltijā "Positivus" jau septīto gadu pulcē dažādu valstu mūziķus.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais